DOLAR 32,5128
EURO 34,9339
ALTIN 2435,81
BIST 9793,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sanmam, kanmam, inanmam demeyin

    Sanmam, kanmam, inanmam demeyin
    05.11.2019
    A+
    A-

    Genç yazar Dilek Sever’in, gazeteciliğin bilinmeyen yüzüne ışık tuttuğu “Gerçeklerin Peşinde” isimli macera serisinin ikinci halkası Dijital Karınca, yeni nesil medyaya, özellikle de internet haberciliğine dikkat çeken gizem dolu bir roman.

    Toplumsal olaylara kayıtsız kalamayan, her şeyi merak etmekten kendini alıkoyamayan 10 yaş ve üzerindeki okurları gerçeklerinpeşine düşüren bu sürükleyici kitap, yazılı, görsel ve işitsel basına yansıyan haberlerin kaynağını sorguluyor, gerçekliği üzerine düşündürüyor.

    Bilgisayar ve internet dünyasını merkezine alan hareketli hikâyesinin satır aralarında, “hacker”, “YouTuber”, “hashtag” gib igünümüzün gözde ifadelerini, haberler ile ilişkilendirerek anlatma yoluna giden Sever, romanıyla dijital medya çağındaki haber alma ve paylaşma anlayışına da ayna tutuyor.

    Gökyüzünden düşen bir cihaz, üzerinde para dolu bir çanta, sokağa saçılan banknotlar ve şaşkın Son tonlular! İşte serüven tam olarak böyle başlıyor. Büsbüyük Haberler’in eski acar muhabirleri Pırıl ve Fabobu kez çok tehlikeli soruların yanıtını arıyor: “Kim bu kadar çok parayı gökyüzünde gezmeye çıkarır?” ve “Paranın sahibi neden ortalarda yok?”Kendilerini sorulara ‘fazlaca’ kaptıran dostlarımızın kapılarını ürkütücü bir gerçek çalıyor! Esrarengiz olayları bir bir açığa çıkarırken, internetin karanlık dünyasına balıklama dalan “Gerçeklerin Peşinde” ekibinin yolları sıra dışı biriyle kesişiyor: Karınca kolonisine hükmeden Dijital Karınca’yla…

    Gazetecilik etik ilkeleri ile habercilik kavramı üzerine düşündüren bu entrikası bol roman, toplum üzerinde “iyi” insan algısı yaratılırken medyanın nasıl “kirli” bir araç olarak kullanılabileceğine tanıklık ettiriyor.

    Zeynep Özatalay’ın polisiye filmleri aratmayan detaylı çizimleriyle anlatımına renk kattığı Gerçeklerin Peşinde – 2 Dijital Karınca, sade dili, dinamik kurgusu ve günceli yakalayan hikâyesiyle her dem keyifle okunacak bir gazetecilik serüveni.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.