DOLAR 32,5209
EURO 34,7877
ALTIN 2421,286
BIST 9711,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Santa Maria Novella şimdi Harvey Nichols, Galeries Lafayette ve Brandroom mağazalarında

    Santa Maria Novella şimdi Harvey Nichols, Galeries Lafayette ve Brandroom mağazalarında
    27.09.2019
    A+
    A-

    Müdavimlerinin uzun zamandır sabırsızlıkla beklediği, dünyanın en eski eczanelerinden birisi olarak bilinen ve beş yüzyıla yaklaşan parfüm tecrübesı ile dünyaya yön veren Santa Maria Novella, şimdi yalnızca Harvey Nichols Kanyon, Galeries Lafayette Emaar Square Malve Brandroom Nişantaşı mağazalarında sizleri bekliyor.

    Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella1221 yılında, Italya’nın Floransa şehrinde kurulmuştur. Dünyanın en eski eczanelerinden biri olarak bilinir ve parfümleri yaklaşık beş yüzyıllık bir tarihe ve kültüre sahiptir. Başlarda ilaçlar, merhemler hazırlayan ve şifalı bitkiler yetiştiren firma, mucizevi ürünlerinin ünü İtalya’yı aşmaya başlayınca, Toskana Grandükü’nden Yüksek Kraliyet Nişanı alır. Artan ünü ile birlikte 1612 yılında eczane halka açılır. 1700’lü yıllarda ise, bu muhteşem ürünlerin ünü, Rusya, Hint Adaları ve hatta Çin’e kadar ulaşır.

    Santa Maria Novella’nın bilinen en eski kokusu, ilk kez alkol kullanarak yapılan Acqua di S.M.Novella ’dır. “Queen’s Water”,”Kraliçenin Suyu” olarak da bilinen bu meşhur koku, 1533 yılında Medici Ailesi’ne mensup Caterina de’ Medici’nin özel isteği üzerine hazırlanmış, Caterina de’ Medici’nin Enrico di Valois ile evlenerek Fransa kraliçesi olması ve bu kokuyu yanında götürmesi ile bu ürün, kolonyadan ziyade parfüm olarak anılmaya başlamıştır. Santa Maria Novella ürünleri, kendilerine ait tarihi geçmişleri ile, ilk günkü formüllerine sadık kalarak, inovatif yaklaşım ve modern teknolojiye sahip üretim üssü ile hala Floransa’da üretilmeye devam etmektedir. Kurulduğundan bu yana ara vermeden üretimine devam eden firma, Floransa’daki tarihi mağazasında günde yaklaşık 2.000 ziyaretçi ağırlamaktadır.

    Eşsiz formüller ile tasarlanan kozmetik ürün seçenekleri, el, yüz, diş, saç ve vücut bakım ürünlerinin yanısıra, ambient ürünlerine kadar birçok alternatif sunmaktadır. Ürünlerin temeli bitkilere ve doğal yağlara dayanmakta, hiçbiri hayvanlar üzerinde denenmemektedir. Onlarca çesit kokuya ev sahipliği yapan konsepti ile, birçok kokunun devamı niteliğinde, sabun, banyo köpüğü ve kremleri de bulunmak mümkündür.

    1991 yılından bu yana Eugenio Alphandery yönetimindeki Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, “gelenek ve innovasyon” mottosu ile ürünlerini sadece Floransa’da değil, Avrupa’nın büyük şehirlerinde, ABD, Rusya, Avustralya, Endonezya, Japonya, Tayvan, Kore gibi birçok ülkede de satışa sunmaktadır. Şimdi ise Demsa Group bünyesindeki mağazalarda farklı, özgün ve seçkin parfüm arayışında olanlar için sonbaharın vazgeçilmez parfümleri arasında yerini alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.