DOLAR 32,3374
EURO 35,2009
ALTIN 2247,444
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Schneider Electric, Herkes İçin Sürdürülebilir Enerji (SEforALL) ile ortak oldu

    Schneider Electric, Herkes İçin Sürdürülebilir Enerji (SEforALL) ile ortak oldu
    16.02.2018
    A+
    A-

    ●Schneider Electric, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 7 taahhüdündeki ilerlemeyi hızlandırmak üzere SEforALL ile işbirliğine imza attı.

    ●Şirket ve SEforALL, evrensel enerji erişimi vizyonu ve özel programlar aracılığıyla enerji verimliliğini artırmaya yönelik ortak bir tutku ile hareket ediyor.

    Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider Schneider Electric, kar amacı gütmeyen global bir kuruluş olan Herkes İçin Sürdürülebilir Enerji (SEforALL) ile ortak olarak, enerji yoksulluğunu azaltma ve çevre dostu enerjiye evrensel erişim olanağı sağlama konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Bu işbirliğiyle, enerjiye yönelik Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 7’ye doğru ilerlemeyi hızlandırmak hedefleniyor. Dört yıllık ortaklık, 23 Ocak 2018’de Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’nda, BM Herkes İçin Sürdürülebilir Enerji Genel Sekreteri ve Özel Temsilcisi Rachel Kyte ile Schneider Electric Başkanı ve CEO’su Jean-Pascal Tricoire tarafından imzalandı.

    Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 7’ye Ulaşmak

    Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma gündemi, yoksulluğun her yerde herkes için ortadan kaldırılması, gezegenin korunması ve barış ve refahın sağlanması amacıyla 2030 yılına kadar 7 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SDG) belirliyor. SDG 7, çocukların eğitimi, yaşam kalitesi, ekonomik kalkınma ve etkili sağlık sistemi için bir ön şart olan “herkes için uygun fiyatlı, güvenilir, sürdürülebilir ve çağdaş enerjiye erişim sağlamayı” amaçlıyor.

    SDG 7, mevcut senaryolar altında 2030 yılında 1 milyar nüfus tehlikeli veya “kirli” enerji biçimlerine bel bağlamaya devam ederken, evrensel erişimle bu boşluğu doldurmayı hedefliyor. SDG 7 ayrıca, enerji verimliliğini önemli ölçüde artırmayı ve yenilenebilir enerjinin global enerji karışımında yaygın olarak kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor.

    Yapılan iş birliğini değerlendiren Jean-Pascal Tricoire “Enerjiye erişimi vazgeçilmez bir insan hakkı haline getirmek ve nüfusun büyük bir bölümünde yaşam kalitesini azaltan enerji dağılımına dair hepimizin sorumlulukları var. Bu sorumluluğun bilincinde bir şirket olarak Schneider Electric, kritik önemi ve karmaşık zorlukları göz önüne alındığında ortak bir çaba gerektirecek olan bu amaca ulaşmaya yardımcı olmakla için çalışıyor” şeklinde konuştu.

    SEforAll CEO’su Rachel Kyte ise “Kimseyi geride bırakmayan bir enerji geçişi sağlama konusunda ticari liderlik kritik önem taşıyor. Bu ortaklık, herkes için temiz, uygun maliyetli ve güvenilir enerji sağlayabilecek verimli, eşit ve esnek bir enerji sistemi yaratma çalışmalarımızı destekleyecektir. Schneider Electric, Herkes için Sürdürülebilir Enerji ağına katılarak, enerjiye erişim boşluğunu doldururken birlikte daha ileriye ve daha hızlı hareket etmeye odaklanan bir harekete liderlik ediyor” dedi.

    Paylaşılan enerji verimliliği vizyonuna bağlı bir ortaklık

    Kâr amacı gütmeyen SEforAll, SDG 7’ye ulaşmak için devlet, özel sektör ve sivil toplum liderleri ile birlikte çalışıyor. Bu ortaklık sayesinde Schneider Electric, Enel, Iberdrola ve Philips Lighting gibi şirketlerin yanı sıra Birleşmiş Milletler Vakfı ve Global Off-Grid Lighting Association (GOGLA) gibi kuruluşlarla bir araya geliyor. Bir ortak olarak Schneider Electric, şu dört programın geliştirilmesine ve etkin bir şekilde uygulanmasına katkıda bulunmayı taahhüt ediyor: “Bina Verimliliği Hızlandırıcı”, “Endüstriyel Enerji Verimliliği Hızlandırıcı”, “İnsan Merkezli Hızlandırıcı” ve “Elektrifikasyon Hızlandırıcı”.

    Schneider Electric, dört programın her biri için doğrudan kendi çalışanlarını görevlendirdi. Bu çalışmayı desteklemek için Şirket, enerji erişimi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjide maksimum etki yaratacak kaynaklara odaklanmaya yardımcı olacak bir araç olan ısı haritaları gibi SEforALL kaynaklarına erişime sahip olacak. Haritalar, sürdürülebilir enerjide global ilerlemeyi, 80’den fazla gösterge (kullanılan enerji türü, elektrik şebekelerinin kalitesi, enerji sağlayıcıları, vb.) de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan alınan bilgileri temel alarak gösteriyor.

    SEforALL ile yapılan bu ortaklık, Schneider Electric’in sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda güvenli, güvenilir, verimli ve sürdürülebilir enerjiye evrensel erişim sağlama sorumluluğunu destekliyor. 2005 yılından itibaren Şirket, sürdürülebilir kalkınma performansını, enerji ile ilgili işlerde eğitim alan yoksul insan sayısına (2015 ve 2017 yılları arasında 150.000 kişi) ilişkin bir gösterge içeren Gezegen ve Toplum barometresi aracılığıyla izliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.