DOLAR 32,5048
EURO 34,9518
ALTIN 2430,203
BIST 9798,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    SEA LIFE İstanbul’da bulunan denizatları aşk hayatları ile büyülüyor

    SEA LIFE İstanbul’da bulunan denizatları aşk hayatları ile büyülüyor
    17.01.2019
    A+
    A-
    Şehrin ortasında kocaman bir okyanusu keşfetmenize olanak sağlayan SEA LIFE İstanbul, Sevgililer Günü’nde herkesi su altının en flörtöz canlıları Denizatlarını görmeye davet ediyor. 40 milyon yıldır dünya denizlerinde var olan ve renkleriyle görenleri büyüleyen denizatları, hayatları boyunca tek eşli bir yaşam sürüyor; erkek denizatı, aşık olduğu dişiye kur yaparken kamuflaj yeteneği sayesinde aynı renk ve deseni alabiliyor.
    Dünyanın en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, sizleri Sevgililer Günü’nde su altı dünyasının en sadık ve en romantik canlıları denizatlarını görmeye davet ediyor. SEA LIFE İstanbul’un denizatı tankında yer alan ve renkleriyle büyüleyen denizatları, su altında yaşanan aşkların en güzel örnekleri…
    Syngnathidae aile grubuna ait denizatlarının boyları 16 milimetreden 35 santime kadar uzanabiliyor. Deniz omurgalıları arasında dik duruşuyla ayrılan bu canlılar adını da ona bütün çekiciliğini veren ünlü at başı şeklinden alıyor. Mavi, sarı, kırmızı, turuncu, gri, yeşil gibi çok çeşitli renklere ve desenlere sahip denizatları renkli aşk hayatları ile de gönüllerde ayrı bir yer ediniyor.
    DENİZATLARI TEK EŞLİ YAŞIYOR
    Neredeyse tüm yaşamları boyunca tek eşli bir yaşam süren denizatları, kamuflaj yeteneklerini sadece tehlike anında değil, aşk yaşamında da kullanıyor. Erkek denizatı, aşık olduğu dişiye kur yaparken aynı renk ve deseni alabiliyor. Erkek ve dişi denizatları kuyruk kuyruğa tutuşarak birbirlerine kur yapıyor; bazen de öpüşüyor. Eşlerden biri ölürse, diğeri tekrar aşık olana kadar, haftalarca yas tutabiliyor. Denizatlarının yaşamları boyunca kendine tek bir eş seçmesinin bir diğer nedeni ise ideal çiftleşme zamanını kaçırmamak. Bu canlılar tek bir eş seçerek biyolojik saatlerini birbirlerine göre ayarlıyor ve böylelikle türlerinin devamlılığını tehlikeye atmamış oluyor. Denizatlarının en ilginç özelliklerinden biri de şüphesiz doğumu erkek denizatının yapıyor olması.
    SEA LIFE TRUST VAKFI DENİZATLARINI VE YAŞAM ALANLARINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR
    Varlıkları 40 milyon yıl öncesine dayanan denizatlarının şu an dünya okyanuslarında 40’ın üzerinde çeşidi bulunuyor. Ne yazık ki ömürleri yaklaşık 5 yıl olan denizatlarının nesilleri, kirlilik ve yaşam alanlarının tahrip edilmesinden dolayı tehlike altında. Deniz canlılarını koruma misyonuyla SEA LIFE tarafından hayata geçirilen SEA LIFE Trust Vakfı, sualtının bu özel canlılarının yaşam alanlarını korumak için farkındalık kampanyaları düzenliyor; çalışmalar yürütüyor.
    Bu Sevgililer Günü’nde SEA LIFE İstanbul’u ziyaret ederek, daha çok akıntıların az olduğu kıyıya yakın sularda; tropik/subtropik denizlerde ve Akdeniz’de yayılım gösteren denizatlarını görebilir; onların adeta bir görsel şölene dönüşen aşklarına yakından tanıklık edebilirsiniz.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.