DOLAR 32,5627
EURO 34,8984
ALTIN 2438,026
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sefa Öztürk: İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor

    Sefa Öztürk: İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor
    24.10.2017
    A+
    A-

    TÜİK,  eylül ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu.” Sektör temsilcilerinden, Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öztürk, “İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor” dedi.

    İnşaat sektörünün bu yılı da büyüyerek kapatacağını düşünüyorum. Türkiye genelinde eylül ayında gerçekleşen konut satış rakamları da sektörün büyümeye devam ettiğini gösteriyor. 2017 eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları % 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. İnşaat sektörü için eylül itibariyle sezon açıldı, açıklanan konut satış rakamları yatırımların ve talebin sürdüğünün bir göstergesi. Ekonomi iç ve dış dinamiklerden kaynaklanan dalgalanmalardan etkilense de inşaat sektörünün 2017 yılında da büyümesine hız kesmeden devam edeceğini öngörüyorum.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.