DOLAR 32,513
EURO 34,9555
ALTIN 2435,739
BIST 9795,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şehrin en merak edilen sergisi Kuzu Effect AVM’de

    Şehrin en merak edilen sergisi Kuzu Effect AVM’de
    16.12.2019
    A+
    A-

    Şehrin etkileyici yanı Kuzu Effect AVM, sanat severlerin buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. Kuzu Effect AVM içinde yer alan Ankara’nın yeni sanat alanı MAMM, kapılarını Ahmet Güneştekin’in Seçilmiş İşler sergisiyle açıyor.

    Kuzu Effect AVM, Ankara’nın kültürel ve sosyal hayatına değer katacak projelere imza atıyor. Sanatçı Ahmet Güneştekin’in ‘Seçilmiş İşler’ sergisiyle kapılarını açan MAMM by Cermodern, Kuzu Effect AVM’de sanatseverleri ağırlıyor. Sanatın her dalını destekleyen projelere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Kuzu Effect AVM, ‘Seçilmiş İşler’ sergisiyle ilk adımı atıyor.

    Ankara’da çağdaş sanat görünürlüğüne farklı bir bakış açısıyla katkıda bulunmak amacıyla Cermodern tarafından yaratılan MAMM markası ve sanat galerisi Kuzu Effect AVM’de yer alan 500 metrekare sergi alanında Ankaralı sanatseverlere yeni bir vitrin açıyor. Kuzu Grup’la yeni nesil bir iş birlikteliği olarak başlayan MAMM projesi, AVM konseptinin çağdaş sanatla bütünleşik bir dil üzerinden tanımlanmasına örnek teşkil ediyor.

    Yurtdışından sonraki ilk durak Ankara

    MAMM By Cermodern’deki ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin’in ‘Seçilmiş İşler’ sergisinin açılışında, Kuzu Grup’un ev sahipliğinde konuşma yapan Özge Kuzu, Effect AVM olarak sanatın usta isimlerini ve eserlerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yıllardır yurtdışında pek çok uluslararası işlerde boy gösteren Ahmet Güneştekin’in çok özel seçkilerinden oluşan bu özel sergi, sanatseverleri bambaşka bir evrene sürükleyecek” dedi. Sanatçı Ahmet Güneştekin de, konuşmasında Ankara’daki sanat camiasının çok değerli işler yaptığını ve tekrar Ankara’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu aktardı. Ahmet Güneştekin, “Gerek CerModern ailesi, gerek Kuzu Grup ve tabii ki dostum Emre Arolat’a böylesine güzel bir sanat merkezini Türkiye’ye kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Üç kıtada açtığı sergilerle gündemde

    Sanat yolculuğunu “Benim mitlerim, benim evrenim” cümlesiyle tanımlayan Güneştekin, doğduğu toprakların mitlerine ve kadim kültürlere duyduğu yakın ilginin yanı sıra odağına insanı taşıdığı eleştirel çalışmalarıyla post-modern hikaye anlatıcılığını ön plana çıkarıyor. Sanat üretimine duraksamadan devam eden sanatçı, son dönemde üç kıtada açtığı sergilerle adından sıkça söz ettiriyor. Sanatsal yorumlarını farklı teknik ve malzemeler üzerinden anlatma becerisi konusunda çok yönlü bir sanatçı olan Güneştekin’in 30 eserden oluşan seçkisi yağlıboya, seramik ve yerleştirmelerden oluşuyor.

    24 Ocak’a kadar görülebilir

    Anadolu kültürü ve mitolojileriyle hayat bulan özgün çizgisel tarzını dünyanın önde gelen müze ve galerilerinde gerçekleştirdiği sergilerle, izleyiciye sunan sanatçı Ahmet Güneştekin’in son dönem eserlerinden oluşan seçki, 12 Aralık- 24 Ocak tarihleri arasında Ankaralı izleyicilerle buluşacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.