DOLAR 32,5852
EURO 34,8042
ALTIN 2513,384
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sektörün en önemli oyuncuları ANKIROS/ANNOFER/TURKCAST 2018’de buluşuyor

    Sektörün en önemli oyuncuları ANKIROS/ANNOFER/TURKCAST 2018’de buluşuyor
    23.10.2018
    A+
    A-

    Global metalürji sektörünün en önemli fuarlarından biri olan ANKIROS 2018 – “14. Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı”, ANNOFER 2018 – 13. Uluslararası Demirdışı Metaller Teknoloji, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ve TURKCAST 2018 – 8. Döküm Ürünleri İhtisas Fuarı, 25-27 Ekim tarihleri arasında TUYAP’da Global Metalurji, Ulusal Döküm, Demir Çelik ve Demir-dışı Metaller Sektörlerinin önemli oyuncularını İstanbul’da buluşturuyor.

    25 Ekim’de kapılarını açacak olan ANKIROS/ANNOFER/TURKCAST fuar üçlüsünde döküm, demir-çelik, demirdışı metaller sektörlerinin global tedarikçileri ANKIROS/ANNOFER 2018’de buluşurken TURKCAST 2018’de Türkiye’nin başarılarıyla tüm dünyada ismini duyurmuş döküm üreticilerini bir araya getiriyor.

    Kapsamı Genişleyen Fuar, Katılımcı Rekoru Kırarak, Ziyaretçi Rekoruna İlerliyor

    Bu yıl fuarın kapsamı genişlerken, daha çok sayıda firma, daha büyük alanda daha fazla ziyaretçi ile buluşacak. Fuarın tamamı satılmış olup eski katılımcıların yanı sıra pek çok yeni firma da sektörle buluşmak için fuarlarda yerlerini alacak. 618’i yabancı, toplam 1.015 katılımcı firma bu yıl fuarda boy gösterecek.

    Fuarda Eş Zamanlı Etkinlikler

    Gerek ticari gerekse bilgi alışverişi açısından metalürji dünyasının merkez noktası olan ANKIROS/ANNOFER/TURKCAST fuar üçlüsünde, Uluslararası Döküm Kongresi, Metalurji Malzeme Kongresi, Sektörel Derneklerin toplantıları ve benzeri eş zamanlı etkinliklerle, sektörel gelişmelerin, akademik araştırmaların uzmanlar ve sektörün profesyonelleri ile buluşmaları, karşılıklı etkileşim ve paylaşımlara platform yaratacak. Bunun yanında, 3. TÜDÖKSAD Erdoğan Nas Çevre Ödülleri töreni ve Poster Sergisi, Hakan Karakaya Döküm Heykel Sergisi, 5. Dökümün Fotoğrafları Sergisi ve önceki fuarlarda da büyük ilgi gören “Cevdet Usta ile Döküm Yapıyoruz” etkinliğinde katılımcılar gerçek bir döküm deneyimi yaşayacak.

    Ekonomi Bakanlığı’ndan  “Alım Heyeti” Desteği

    Ekonomi Bakanlığı bu yıl da Ankiros, Annofer ve Turkcast fuarlarına yurt dışından katılacak sanayici iş adamlarına ziyaret programlarını desteklemektedir. Uluslararası ziyaretçi sayısının attırılması amacıyla Ekonomi Bakanlığının koordinatörlüğünde düzenlenen “Alım Heyeti” programı kapsamında tüm Çelik ve Döküm sektörlerini hedefleyen heyet çalışmaları başlatıldı. Yurt dışından, alım heyeti kapsamında ziyaretçi olarak katılmak isteyen firma yetkilileri, bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerin Ticaret Müşavirliklerine başvurdular.

    VDMA ile Matchmaking Programı

     VDMA Alman Makine Mühendisliği Sanayicileri Birliği ile yürütülen ortak ticaret misyonu çerçevesinde TURKCAST fuarı katılımcılarına yönelik VDMA üyesi makine üreticileri ve döküm alıcıları ile matchmaking program ile döküm alıcısı firmaların temsilcilerinin katılımları teşvik edildi. VDMA, Almanya ve Avrupa’da makine ve üretim sistemleri mühendisliği alanında faaliyet gösteren 3.200’den fazla işletmeyi temsil etmektedir.

    Çelik Döküm, Demirdışı Metaller Sektörlerinin Ekonomiye Kattığı Değer

     Türkiye’nin en fazla ihracat yapan firmaların toplam ihracat miktarı olan 92,3 milyar USD’nın %48’i metallerin ve metal yoğun endüstri alanları olurken Türkiye’nin toplam 157 milyar USD ihracatının %50’den fazlasının metaller ve metal yoğun üretim sektörleri sayesinde gerçekleşmektedir. Son 10 yıl içinde gerçekleşen sanayi yatırımları ile önümüzdeki yakın ve orta gelecek içinde metallere dayalı metal yoğun üretim alanlarında hızlı büyüme öngörülmektedir.

    Ana Metal Sanayi Sanayii, Çelik sektörü %10, Demirdışı metaller sektörü %3, Dökümhane ve Dökümhanesi olan üretim tesislerinin payı ise %2 ile Ana Metal sanayii ihracatın %15’ine karşılık gelen yaklaşık 24 Milyar USD ihracat ile ülke ekonomisine değer katmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.