DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sektöründe ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’ alan tek firma Çilek

    Sektöründe ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’ alan tek firma Çilek
    07.03.2018
    A+
    A-

    Tüm dünyada yeni pazarlara ulaşarak agresif bir büyüme stratejisi izleyen Çilek, sürdürülebilirlik ilkesini tüm iş süreçlerine entegre ederek sektöründe ‘ilk’leri başarmaya devam ediyor. Çilek, ithalat ve ihracat süreçlerinde gümrükleme işlemlerindeki süreyi en aza indiren Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı  (YYS) sertifikasyon sistemine dahil ederek, sektördeki gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

    Türkiye’nin sevilen markası olmasının yanı sıra 5 kıtada 71 ülke ve 500’ü aşkın satış noktasında hizmet veren Çilek, sektördeki gücünü her geçen gün bir üst banda çıkarıyor. Bu gücün getirisiyle sektöründe ilkleri başaran Çilek, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) alarak, gücünü bir kez daha kanıtlıyor.

    Muzaffer Çilek: Sertifika sayesinde artık daha hızlıyız…

    Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı mevzuatta belirtilen koşulları yerine getiren şirketlerin 6 aylık bir süreçten sonra alabildiğini ve sertifikanın ithalat ve ihracat süreçlerinde gümrükleme işlemlerindeki süreyi en aza indirdiğini söyleyen Çilek Genel Müdürü Muzaffer Çilek, sektörde bu belgeye sahip olan ilk ve tek firma olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Sertifika sayesinde ürünlerle ilgili gümrük işlerini gümrük idaresi yerine Çilek’in tesislerinde gerçekleştirebileceklerini söyleyen Muzaffer Çilek, ”Uygulama sayesinde gümrük işlemlerimizi daha az maliyetli ve daha hızlı gerçekleştirebileceğiz. Bu hem ithalat hem de ihracat hedeflerimizi bir üst banda çıkarmamızı sağlayacak… Ayrıca Türkiye mobilya sektöründe bir ilki başarmış olmaktan dolayı çok gururluyuz. Dünyanın  5 kıtasında ve 71 ülkesinde var olan bir marka olarak, gümrük işlerinin kolaylığı bizim için çok değerli. Bu sayede çocukların düşlerine en kısa sürede cevap verebileceğiz. Öte yandan uluslararası pazarda yer alan bir firma olarak, sertifika sayesinde rekabet ortamına daha hızlı dahil olup, sürekli kendimizi güncelleyerek yeni ve özgün tasarımlarla sektördeki farkımızı ortaya koyabileceğiz” dedi.

     

    “Hedeflerimize hızla ulaşıyoruz”

    Ayrıca Çilek olarak önümüzdeki dönemde de hem yurt içi hem de yurt dışındaki yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Muzaffer Çilek, özellikle Güney Amerika, Afrika ve Asya Pasifik gibi bölgelerde yeni ülkelere ulaşmak için çalıştıklarının altını çizdi. Mevcut ülkelerde de satış noktalarını artırmak için çalıştıklarını söyleyen Çilek Genel Müdürü Muzaffer Çilek, 2023 hedefleri doğrultusunda yurt dışında 1.100 satış noktasına ulaşmak için emin adımlarla ilerlediklerini aktardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.