DOLAR 32,3503
EURO 35,0996
ALTIN 2308,124
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Senaryolar Beykoz Üniversitesi ile dile gelecek

    Senaryolar Beykoz Üniversitesi ile dile gelecek
    06.03.2018
    A+
    A-

    Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Beykoz Gelişim’in düzenlediği ‘Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı’nın katılımcıları plaket ve sertifikalarını aldı. Katılımcılar gerekli kuramsal ve pratik bilgiler ile hikaye yazmanın inceliklerini öğrendi. Kısa ve uzun metraj filmi, televizyon dizisi, video klip ve reklam filmi senaryolarını yazabilmeleri adına katılımcılar, farklı alanlarda senaryo yazımının tüm incelikleri hakkında bilgi edindi

     

    Herkesin bir hikayesi vardır ve bu hikayeler paylaşılmak ister. Hikayeler paylaşıldıkça güzelleşir, eksiklerini tamamlar, fazlalıklarını atar ve neredeyse kusursuz anlatılara dönüşürler. Gerçek olsun olmasın, çok da önemli değildir; yeter ki yazılan metin insanları inandırsın, yüreğinden yakalayabilsin.

    Beykoz Üniversitesi de insanlar için izlenesi hikayeler yazmanın inceliklerini öğrenmek, öğrendiklerini daha sonra amatör ya da profesyonel olarak uygulamak isteyen meraklılara kapılarını açtı. Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Beykoz Gelişim’in ortaklaşa düzenledikleri ‘Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı’ tamamlandı. 6 hafta süren eğitimde, katılımcılara kısa ve uzun metraj film, televizyon dizisi, video klip ve reklam filmi senaryolarını yazabilmeleri adına gerekli kuramsal ve pratik bilgiler öğretildi. Eğitimlerini senarist Kemal Kenan Ergen, Öğretim Görevlisi Şule Bekrioğlu, Prof. Dr. Simten Gündeş, yapımcı İzzet Öz, yönetmen Tülay İbak, senarist-yönetmen-oyuncu Müfit Can Saçıntı, yönetmen Ömer Faruk Sorak ile Yrd. Doç. Dr. Levent Yılmazok’un verdiği sertifika programında katılımcılar farklı alanlarda senaryo yazımının tüm inceliklerini detaylıca öğrendi. İstanbul Kozyatağı Kültür Merkezi’nde 6 hafta süren sertifika programında; Senaryoya Giriş: Temel Kavramlar, Sinema Göstergebilimine Giriş, Film Senaryosu, TV Dizisi Senaryosu, Video Klip Senaryosu, Reklam Filmi Senaryosu, Proje Oluşturma ve Bütçeleme, Kemal Kenan Ergen ile Atölye Çalışmaları, Tecrübe Konuşuyor: Ömer Faruk Sorak, Tecrübe Konuşuyor: Müfit Can Saçıntı başlıklı eğitim ve atölye çalışmaları düzenlendi.

    Eğitimi başarıyla tamamlayan eğitmen ve katılımcılara, Beykoz Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreniyle plaket ve sertifikaları takdim edildi.

     

    ‘Yaparak öğren mottosuyla eğitim veriyoruz’

    Törende konuşan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemizin eğitim anlayışında ‘yaparak öğren’ mottosunu benimsiyor ve önemsiyoruz. Sanat ve Tasarım Fakültemiz ile Yaşamboyu Öğrenme Merkezimizin (Beykoz Gelişim) düzenlemiş olduğu senaryo yazarlığı sertifika programı da, üniversitemizin eğitim anlayışını ortaya koyan; yaparak öğrenmeyi ve yerinde deneyimlemeyi sunan en güzel, en başarılı örneklerden biri oldu” dedi.

    Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz ise; başta Prof. Dr. Mehmet Durman olmak üzere, Doç. Dr. Pınar Seden Meral, Yrd. Doç. Dr. Levent Yılmazok ve diğer öğretim üyeleri ile eğitimcilere teşekkürlerini sundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.