DOLAR 32,3296
EURO 35,0452
ALTIN 2280,822
BIST 8995,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Seren Erdoğan: Türkiye’de moda eğitimi çok ilerledi

    Seren Erdoğan: Türkiye’de moda eğitimi çok ilerledi
    04.01.2018
    A+
    A-

    Türkiye’deki eğitim imkanlarını ve Türk modasının gelişimine değinen genç modacı Seren Erdoğan, moda sektöründe Paris ile yarışacak düzeye gelebileceğimizi söyledi.

    Türkiye’deki eğitim olanaklarının ilerlediğini belirten Seren Erdoğan “Eğitim olanakları eskisi gibi değil. Meslek alanları her geçen gün artıyor. Tasarımcılık da bu mesleklerden birisi. Son dönemlerde oldukça popüler. Tabi herkes bu işin okulunu okumuyor ama ben bu işin okullusu olarak, hocalarımdan çok şey öğrendim. Hepsinden çok değerli bilgiler edindim. Türkiye eğitim olanakları arttıkça çok güzel öğrenciler, öğretmenler yetişiyor. Mezun olduğunuzda mesleki hayatınızda daha donanımlı oluyorsunuz” dedi.

    “Sizde yetenek yoksa isterseniz Avrupa’da eğitim alın”

    Bizim mesleğimizde eğitim çok önemli ama yetenek daha önemli diyen Seren Erdoğan, “Avrupa’da ya da dünyanın moda merkezinde, nerede eğitim alırsanız alın yeteneğiniz yoksa tasarımcılık sektöründe yer alamazsınız” dedi. Eğitim hayatında hocalarından çok şey öğrendiğinin altını çizen Erdoğan, mesleki hayatındaki başarını eğitimine ve yeteneklerine bağladı.

    Türkiye, Paris ile yarışacak

    Türk modası her geçen gün ilerlediğini belirten genç modacı, “Her sene düzenlenen Fashion Week’ler genç tasarımcılara imkan sunuyor. Bizlere imkan verildiği sürecek çok yakında dünyanın moda merkezi Paris ile yarışacak düzeye gelebiliriz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.