DOLAR 32,5764
EURO 34,7906
ALTIN 2501,145
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Servet Akkaynak, Candy Hoover Group Türkiye CEO’su oldu

    Servet Akkaynak, Candy Hoover Group Türkiye CEO’su oldu
    29.05.2018
    A+
    A-

    Beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektörlerinde dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan ve yeni yatırımlarla Türkiye’yi Avrupa’da üretim üssü haline getiren İtalyan Candy Hoover Group, dev bir adım daha atarak Türkiye’de CEO’luk görevine Servet Akkaynak’ı getirdi

     

    Servet Akkaynak, Alman Lisesi’nin ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1996 – 2001 yılları arasında Anadolu Motor A.Ş.’de Pazarlama ve Satış Direktörü olarak görev yapan Akkaynak, 2001 – 2005 yılları arasında ZF Trading A.Ş. Genel Müdürlüğü, 2005 – 2011 yılları arasında Bosch İran Genel Müdürlüğü, 2011 – 2017 yılları arasında da Bosch Rexroth Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2018 itibarı ile Candy Hoover Group Türkiye CEO’su olarak atanan Akkaynak, 1 Milyar TL’yi aşan cirosu ile Türkiye’nin en büyük sanayi ve ihracat firmaları arasında yer alan grubu üretim ve satış rakamlarını artırarak daha da büyütmeyi ve Türkiye’ye daha fazla yatırım çekmeyi amaçlıyor.

    Candy Hoover Group, Candy ve Hoover olmak üzere iki uluslararası markanın yanı sıra, farklı tüketici gruplarına hitap etmek için Rosières (Fransa), Jinling (Çin) ve Baumatic (İngiltere) gibi ulusal markalarla pazarlama faaliyetlerini yürütüyor.  İtalyan Fumagalli ailesine ait olan Candy Hoover Group, 4 binin üzerinde çalışana, Avrupa’da, Türkiye’de ve Çin’de kurulu altı üretim tesisine, dünya çapında 45 iştirak ve temsilcilik ofisine sahip. Grubun genel merkezi, tasarım merkezi, merkezi tesisi ile Ar-Ge tesisi İtalya’nın Brugherio (Milano) bölgesinde bulunuyor.

    Candy Group Hoover Hakkında:

    2007 yılından itibaren Türkiye’yi Avrupa’daki yeni fırın ve ocak üretim üssü haline getiren Candy Hoover Group, 2009 yılında kurutma makinesi fabrikasını İngiltere’den Türkiye’ye taşımıştır. Candy Hoover Group’un Türkiye’de 2 üretim tesisi ve satış organizasyonuna ek olarak, bir de TÜBİTAK destekli Ar-Ge Merkezi bulunmaktadır. 2016 yılında faaliyete geçen Ar-Ge Merkezi ile Türkiye’deki Ar-Ge yatırımını 25 milyon Avro’nun üzerine taşıyan Candy Hoover Group Türkiye’nin en büyük sanayi ve ihracat kuruluşları arasında yer almaktadır. Türkiye, Avrupa ve tüm dünya için inovatif tüketici ürünleri üreten grup, 2018’de yine Türkiye’de faaliyete geçecek olan bulaşık makinesi fabrikası ile yatırımlarını ve büyümeyi sürdürmektedir.

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.