DOLAR 32,5581
EURO 34,8385
ALTIN 2430,272
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sessiz Bina uygulamalarında ürün son derece önemli

    Sessiz Bina uygulamalarında ürün son derece önemli
    29.05.2018
    A+
    A-

    GF Hakan Plastik Pazarlama Müdürü Candan Mumcuoğlu, geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayınlanan ve 31 Mayıs 2018 tarihinden sonra yürürlüğe girecek olan Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik‘in binalarda kullanılan tesisat ürünleri açısından da önemli bir uygulama olduğunu belirtti.

    Candan Mumcuoğlu, bina içi ses kaynaklarından biri olan tesisatın özellikle de atık boru sistemlerinin dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu vurguladı. Mumcuoğlu, “ Yapılarda atık su sistemleri için kullanılan ürünlere de yeni yönetmelik gereği dikkat edilmesi gerekiyor. GF Hakan Plastik olarak Türkiye’de bu alanda ilk sessiz atık su boru sistemi olan Silenta ürün grubunu geliştirerek halihazırda yıllardır piyasa taleplerine yanıt veriyoruz.

    Ancak bunun başka bir boyutu daha var. Her geçen gün artan konfor ihtiyacına karşı sessiz boru pazarında farklı ihtiyaçlara yanıt verebilecek ürünler geliştiriliyor. Bize göre hangi projede nasıl bir ürünün kullanılması gerektiği konusunda da doğru bilgilenme olmalı. Bu nedenle GF Hakan Plastik olarak bir yandan Ür-Ge çalışmalarımıza devam ederken, bir yandan da 2017 yılında Teknik Hizmetler Departmanı’mızı kurduk. Bu departmanımızda ana hedeflerimizi ise projelerde plastik boru tesisatı ile ilgili gelebilecek sorulara cevap verebilmek, ihtiyaçlara göre sistem çözümleri sunabilmek ve projelerde doğru ürünlerin kullanımına katkı sağlamak olarak belirledik. Bununla beraber yine projelere satış öncesinde olduğu gibi satış sonrasında da hizmet vermek de departmanın ana görevlerinden biri” dedi.

    Yönetmelikte akustik kalite sınıfı değerlendirmesinin de yapıldığını belirten Mumcuoğlu, ilgili maddeye değinerek “Yönetmelikte akustik kalite sınıfı değerlendirmesi için;

    Binalarda ve içindeki bağımsız birimlerde iç gürültü düzeylerine, yapı elemanlarının yalıtım değerlerine, tesisat ve servis ekipmanlarından kaynaklanan iç gürültü düzeylerine ve reverberasyon zamanlarına bağlı olarak bir bağımsız bölüm veya binanın tümü için yapılan değerlendirme ile ortaya konulan A, B, C, D, E veya F şeklinde ifade edilebilen sınıfı (A; en yüksek kalite, F; en düşük kaliteyi gösterir)- maddesi bulunuyor.

    Biz bu departmanımızla proje firmaları ile birebir iletişimle doğru ürünlerin seçilmesi konusuna katkı sağlıyoruz“ açıklamasında bulundu. Başarılı projelerin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.