DOLAR 32,5764
EURO 34,7906
ALTIN 2501,145
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Setup Yatırım 155 milyon dolara Belgrad’a 754 konutluk site inşa ediyor

    Setup Yatırım 155 milyon dolara Belgrad’a 754 konutluk site inşa ediyor
    18.03.2018
    A+
    A-

    Belgrad’ın yeni şehirleşmesinde Türk inşaat firmaları da büyük projelere imza atmaya başladı. Setup Yatırım, şehre 155 milyon euro’luk yatırımla 754 konutluk site inşa ediyor.

    Türkiye ile Sırbistan hükümetleri arasındaki iyi ilişkiler iş dünyasında da yansımalarını gösteriyor. Özellikle ülkenin başkenti Belgrad’da önemli işler üstlenen Türk firmaların 15 bin kişiye iş sağladığı biliniyor. Belgrad’ın yeni ve planlı yapılanma alanı olan Yeni Belgrad bölgesinde devam eden konut ve ofis gibi yatırımlara da Türkiye’den ilgi var. Uluslararası yatırım, finans yönetimi, gıda, tekstil ve güvenlik alanlarında hizmet veren Setup Yatırım’ın grup şirketlerinden Setup İnşaat, Belgrad’da 155 milyon euro yatırım değeriyle Sky Garden konut projesini hayata geçiriyor. 17 bin metrekarelik projede, 754 konut ve 31 ticari ünite yer alacak. Konutların fiyatı 95 bin eurodan başlıyor. Metrekare birim fiyatları ise 1.800 euro olarak uygulanıyor.
    Proje kapsamında ünlü İtalyan markası Gianfranco Ferre L.L.C. ile işbirliği de yapan Setup Yatırım, bir blokun Ferre imzasıyla hayat bulacağını açıkladı. Belgrad’da basın toplantısı düzenleyen Setup Yatırım Eş Başkanları Gökhan Tosun ve Umut Ekşi, “Belgrad, dağılmış olsa da halen Yugoslavya’nın başkenti olma özelliğini sürdürüyor. İsrail’den, Ortadoğu’dan yatırım çeken bir şehir. Serbest ticaret anlaşmaları var ve İstanbul’a karayolu ile 800 kilometre. Türkiye ile ilişkiler de çok iyi bir noktada” ifadelerini kullandı.

    Sırbistan’ın dünyada en fazla yatırım yapılan ülkelerden biri olduğunu ifade eden Umut Ekşi, “Belgrad, Financial Times tarafından ‘geleceğin şehri’ olarak nitelendiriliyor. Yakında Avrupa Birliği’ne girecek” diye konuştu.

    Ekşi, proje alanıyla İsrail ve Çinliler’in de ilgilendiğini ancak ‘hızlı karar alma özelliği olan Türklerin’ aldığını dile getirdi. Bölgedeki rakip projelerle karşılaştırma yapan Ekşi, “Rakiplerimizde fiyatlar 2.400 euro seviyesinde. Biz her türlü avantajla ayrıca Türk ürünlerini ve istihdamını kullanarak çalışmalara başlıyoruz” dedi.

    Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, projenin tanıtım toplantısında, Türk yatırımcıların şehirdeki potansiyeli fark etmeye başladığını belirterek, şunları söyledi: “Belgrad, eski Yugoslavya’nın hâlâ başkenti ve ekonomik açıdan daha önde. 2025’te AB üyeliği perspektifi var. Sırbistan ekonomik açıdan büyüyor, emlak fiyatları yükseliyor. Dürnyada cazibe merkezi olan şehir, Türkler açısından da bir cazibe merkezi haline geldi. Hafta sonunu geçirmek için buraya uçakla gelen turist sayısında Türk turistler ilk sırada. Türkiye ile Sırbistan’ın ikili ilişkileri çok iyi. Tüm bunları koyduğumuzda neden yatırım yapılmasın?” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.