DOLAR 32,5887
EURO 34,7713
ALTIN 2507,595
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Seza Çimento AR-GE ile yeni ürün geliştirmeye odaklandı

    Seza Çimento AR-GE ile yeni ürün geliştirmeye odaklandı
    06.06.2018
    A+
    A-

    Bu yılı atılım yılı ilan eden Seza Çimento’nun Genel Müdürü Efkan Hayati Eroğlu, bu yıl hem iç hem de dış pazarda belirledikleri hedefler doğrultusunda yeni ürün geliştirmeye ve Ar-Ge’ye odaklanacaklarını söyledi. Gri çimentonun her çeşidini üreten firma, yeni ürün geliştirme çalışmalarıyla son olarak sülfata dayanıklı çimento üretimine imza attı. 

     Türkiye’nin çevreci fabrikası misyonuyla faaliyet gösteren Seza Çimento, atılım yılı ilan ettiği 2018’de, hem iç hem de dış pazarda belirlediği hedefler doğrultusunda Ar-Ge’ye ve yeni ürün geliştirmeye odaklanacak.

    Cumhuriyet tarihi boyunca Elazığ’da yapılan en büyük özel sektör yatırımı olan Seza Çimento’nun Genel Müdürü Efkan Hayati Eroğlu, “Toplamda 855 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikamızda, bu yıl yeni ürün geliştirmeye ve Ar-Ge’ye ağırlık vereceğiz. 2018 yılı, Seza Çimento için bir atılım yılı olacak. Yurt içi ve dışında hedeflerimizi artırdığımız bu dönemde, Ar-Ge en önemli lokomotifimiz olacak” dedi

    Sülfata dayanıklı çimento üretti 

    Bünyelerindeki Ar-Ge merkezi ve bu alandaki deneyimli ekipleriyle, ürün geliştirmeye yönelik sürekli analizler yaptıklarını kaydeden Eroğlu, şunları söyledi: “Şu anda gri çimentonun tüm tiplerini üretiyoruz. Kıyı ve liman inşaatları, açık deniz yapıları, atık su tesisleri, temel kazıkları, su kanaletleri, barajlar, beton ya da betonarme yeraltı su boruları, sülfat etkisindeki endüstriyel zeminler, arıtma tesisleri ve tünel kaplamalarında kullanılan ve Seza olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde üretimine başladığımız sülfata dayanıklı çimento üretimi ile bölgedeki önemli projelerin ihtiyacını karşılayacak konuma geldik. Amerika pazarının talebi olan alkalisi düşük çimento ise, üretmeyi planladığımız yeni ürünler arasında. Bu üründe test aşamaları tamamlandı. Ülkemizde, bünyesinde Ar-Ge merkezi olan çimento tesisi çok az. Bu alanda Seza olarak öncü olmayı planlıyoruz. Yeni ürünlerimizle pazar payımızı artıracak ve mevcut pazarlarımıza yenilerini ekleyeceğiz.”

    Ürün kalitesi ile fark yaratacak 

    Sektörde en çok tercih edilen çimento fabrikası olma hedefiyle ilerlediklerini kaydeden Eroğlu, 2017 sonu itibariyle kalite segmentinde bölgesel bir lider olarak ön plana çıktıklarını, orta ve uzun vadede ürün kalitesi ve yüksek verimlilik ile fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Eroğlu, şöyle konuştu: “Hammaddenin fabrikamızın yanı başında olması, fabrikamızla bağlantılı demiryolu hattı bağlantısının olması, limanlara demiryolu ile rahatlıkla ulaşabiliyor olmak gibi avantajlarımıza yeni ürünlerimizi de eklediğimizde, özelikle bölge ülkeler yakın markajımızda olacak. Yeni bir fabrika olmamıza rağmen bu yıl üretim kapasitemizin yüzde 20’sini ihraç etmeyi hedefliyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.