DOLAR 32,3235
EURO 35,1285
ALTIN 2303,397
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Seza Çimento’ya ‘En Büyük Yatırım’ ödülü

    Seza Çimento’ya ‘En Büyük Yatırım’ ödülü
    13.04.2018
    A+
    A-

    Seza Çimento, Fırat Üniversitesi İktisat Öğrenci Topluluğunca verilen Şehrin Ekonomi Ödülleri’nde “En Büyük Yatırım” ödülü aldı. Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, fabrikalarının bölgede Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış en büyük özel sektör yatırımı olduğunu belirterek, Elazığ’a ve bölgeye yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

    Türkiye’nin çevreci fabrikası misyonuyla faaliyet gösteren Seza Çimento, Fırat Üniversitesi İktisat Öğrenci Topluluğunca düzenlenen Şehrin Ekonomi Ödülleri’nde “En Büyük Yatırım” ödülüne layık görüldü. Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, düzenlenen törende ödülü Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’dan aldı.

     

    Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) İş Dünyasında Kadın (İDK) Komisyonu ve Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) başkanlığı görevlerini de sürdüren Prof. Dr. Yasemin Açık, “Ülkemizin geleceğini inşa edecek olan gençlerden böyle anlamlı ve özel bir ödül almaktan dolayı çok büyük gurur duyuyorum. Bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonra da Elazığ’ın, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak için çalışmayı sürdüreceğiz. Seza Çimento, bölgede Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış en büyük özel sektör yatırımı. Bu yatırıma imza atmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bölgeler arası gelişmişliğin azaltılabilmesi, yerel kalkınmanın sağlanabilmesi, bölgemizde ve şehrimizde sosyal ve ekonomik yaşamın canlanabilmesi için yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

     

    “Bölgede yaklaşık 10 bin kişinin hayatına dokunuyoruz”

     

    Sektörde, kalitesiyle en çok tercih edilen çimento fabrikası olma hedefleri doğrultusunda yol aldıklarını kaydeden Açık, şöyle konuştu: “Fabrikamızda sosyal sorumluluk ve çevre bilinciyle, odağımıza müşteri memnuniyetini alarak faaliyet gösteriyoruz. 2014 yılında 250 milyon dolarlık yatırım bedeli ile Elazığ’da kurduğumuz fabrikamızda, 2016 yılında üretime başladık. 800 bin metrekare alana kurulu fabrikamızı Elazığ’da kurmak istememdeki başlıca sebep, benim de Elazığlı olmam ve doğup büyüdüğüm bölgeye katkımın olmasını istememdi. Fabrikamızın misyonunu bu nedenle, bölgesine sosyal ve ekonomik boyutlarıyla değer katmak ve bölgenin gelişmesi için harç olmak şeklinde özetleyebilirim. Bugün artık fabrikamızda toplamda 500 kişi çalışıyor. Aileleriyle beraber düşündüğümüzde Seza olarak, bölgede yaklaşık 10 bin kişinin hayatına dokunuyoruz.”

     

     

     

    Bölgede Çimento esaslı yeni yatırımlar planlamaktayız, bu yatırımlar ile gerek istihdama ve gerekse bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlayarak, ürünlerimizin son kullanıcılara kaliteli ve sağlıklı ulaşımını sağlayarak önemli bir değere ulaşan marka bilinirliğimizi arttırmak suretiyle sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemekteyiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.