DOLAR 32,5687
EURO 34,7565
ALTIN 2491,194
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    SHERPA, şimdi de kendi yönetim deneyimini yeniden tasarlıyor

    SHERPA, şimdi de kendi yönetim deneyimini yeniden tasarlıyor
    03.05.2019
    A+
    A-

    Bugün, 6. kuruluş yılını kutlayacak olan SHERPA, “Tasarım, kullanıcının etkileşime geçtiği sistem arayüzlerini tasarlamak değil, probleme çözüm tasarlamaktır.” mottosuyla giriş yaptığı Türkiye UX Pazarı’nda beyaz eşya ve küçük ev aletlerindeki gömülü sistemlerden mobil uygulamalar ve web sitelerine kadar geniş bir yelpazede deneyim tasarlıyor. SHERPA, ilk defa denenen hizmet aboneliği temelli inovatif iş modellerinden (DaaS: Design as a Service), şeffaflığı radikal seviyelere çeken insan kaynakları yönetim uygulamalarına (SHERPA Handbook) kadar çok farklı alanlarda gerçekleştirdiği ilham verici deneyim tasarımı projelerine, bu kez kendi organizasyon yönetim sistemi için yaptığı tasarımla devam ediyor.

    Artık, SHERPA’nın gelecek dönem hedeflerine ulaşmasını sağlayacak yeni bir yönetim takımı mevcut: SHERPA Cockpit.
    Yeni dönem girişimlerin, onlara hayat veren kurucuların ve ekiplerin iş hayatına bakış açıları, yönetim şekilleri ve kurum kültürleri gelenekselcilerinkine göre oldukça farklı. SHERPA’nın ve SHERPA’yı da çatısı altında barındıran DAM Startup Studio’nun kurucusu Yakup Bayrak bu farkı; “Biz yeni bir dünyanın şekillendirdiği girişimlerin başarılı olduğu, makro değişimlere imkan sağladığı ve daha önceden hiçbir ekonomik faaliyetin mümkün kılmadığı finansal değerlemelere sahip olduğu bir sistemin parçalarıyız. Bu sistemin mimarları, daha önceki ekonomik sistemlerin mimarlarına benzemiyorlar. Bu sistemin mimarları, kartları açık oynanan bir oyundan zevk alıyorlar. Ve yine bu sistemin mimarları, çok kısa sürede al aşağıya edilebileceklerini hepimizden daha iyi biliyorlar. Her ne kadar temel mantığını kendilerinin yazmış olduğu bir sistemin nimetlerinden faydalansalar da aynı zamanda ortaya çıkan bu yeni “şey”in, onlardan bile daha akıllı olduğunun bilincinde hareket ediyorlar.” şeklinde özetliyor.

    2017 yılından başlayarak İngiltere, Romanya, İspanya, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki firmaları da hizmet verdiği müşteri listesine ekledikten sonra 100’ün üzerindeki ülkede kullanılan dijital ürün ve servisin deneyimini üstlenen SHERPA, 2019 Ocak ayında İngiltere’de faaliyete geçen yeni şirketi ve açılan yeni ofisiyle uluslararası deneyim tasarım ofisi olma yönündeki son bürokratik engeli de aştı. SHERPA’nın finansal ve entelektüel sermayesi ile etki alanını artırmak ve dünyanın en etkili 10 deneyim tasarım stüdyosu arasında sayılma hedefinin gerçekleştirilebilmesi adına yönetim sistemini bu hedefe bağlı olarak yeniden tasarladı ve SHERPA Cockpit’i yarattı.

    Katılımcı yönetimin karar verme süreçlerinde etkin rol oynaması amacıyla şeffaf, planlı ve sistematik yetki delegasyonunu mümkün kılacak Cockpit kurgusunda, SHERPA organizasyonun yönetimindeki ana üç erk olan Strateji ve Yönetişim, Hizmet Yaratımı ve Sunumu ile Operasyonel Faaliyetlerin Yönetimi’nin sorumluluklarını SHERPA takımının en deneyimli oyuncuları Alper Gökalp, Burcu Gün ve Selen Şentürk üstlenecekler.

    SHERPA Cockpit’in Head of Strategy & MIS unvanlı üyesi Alper Gökalp yeni görevinde “SHERPA hedeflerine ulaşmak adına hangi yönde ve ne hızda ilerlemelidir?” sorusuna yanıt arayacak. Gökalp, bu sorunun yanıtı için üretim (metodoloji, hizmet ve içerik), tüketim (insan, zaman ve para) ve iletişim başlıklarında etkin yansımalar elde etmeyi hedefleyecek.

    Head of Services & Delivery unvanıyla Burcu Gün, SHERPA hizmetlerin tasarlanması, hizmet kalite standartlarının tanımlanması ve takibi, satış ve pazarlama faaliyetlerinin stratejik iş hedeflerine bağlı kalınarak planlanması ve yürütülmesi ile hizmet alan tarafın SHERPA’nın kendisine sunduğu hizmetlerden maksimum verimde faydalanması adına gerekli sürecin tasarlanması, takibi ve optimize edilmesinden sorumlu olacak.

    Gerekli insan kaynağının tayini, seçimi, ekibe dahil edilmesi ve maksimum verimlilikte üretime katkı sağlaması başta olmak üzere; Services & Delivery ile Strategy & MIS birimlerinin katılımıyla, SHERPA’nın iş hedeflerine hizmet edecek operasyonel faaliyetlerin en etkin şekilde yürütülmesi görevini ise SHERPA ekibinin kuruluşundan bugüne içerisinde yer alan Selen Şentürk, Studio Manager unvanıyla üstlenecek.

    SHERPA Cockpit’inin, kokpit içerisinde bulunmayan tek üyesi olan SHERPA Kurucusu ve DAM Startup Studio Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Bayrak, yeniden yapılanmayla ilgili hedeflerini şöyle açıkladı: “Benim görevim, SHERPA’nın hedefine, doğru rotayla, doğru irtifada, doğru hızda gitmesi konusunda yönlendirmeler yapmaktan ibaret olacak. SHERPA Cockpit’inin ve bu yeni organizasyonel yönetim sisteminin SHERPA’yı, hedeflerine ulaştıracağından ve bizim gibi yeni dönem işletmelerine ilham verecek bir başarı hikayesi yazacağından eminim.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.