DOLAR 32,3299
EURO 35,0649
ALTIN 2282,1
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sıcacık tatil yapmak için 10 rota

    Sıcacık tatil yapmak için 10 rota
    26.09.2018
    A+
    A-

    Bir sonraki yaz tatiline kadar soğukların uzun süreceği döneme yaklaşıyoruz. Her ne kadar favori mevsimi sonbahar ya da kış olanlar için bu güzel bir haber olsa da, hala yaza doyamayanların bu duruma bir hayli üzüldüğünü tahmin edebiliyoruz. Ancak üzülmek için henüz erken. Çünkü hala ülkemizde bu keyfi yaşayabileceğiniz ve doya doya tatil yapabileceğiniz beldelerimiz sizleri bekliyor. Neredekal.com keşif rehberi editörleri, hemen şimdi sıcacık bir tatil yapmak isteyenler için ideal alternatifleri derledi.


    1 – Datça
    Akdeniz ve Ege’yi buluşturan, ülkemizin nadide köşelerinden biridir Datça. Burada sezonun en yoğun olduğu dönemde bile öyle hareketli tatil beldeleri gibi insan seline rastlanmaz. Aksine daha çok kafa dinlemek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan belde, aynı zaman sezonun uzun sürdüğü yerlerden biri olarak da biliniyor. Biz de stresli bir iş dönemine henüz başlamadan Datça’da şöyle huzur dolu bir tatil yapabileceğinizi hatırlatmak istedik.

    2 – Side
    Antalya’nın en popüler tatil duraklarından biri olan Side, hareketli gece hayatı, bitmeyen enerjisi ve günün birinde mutlaka görülmesi gereken antik kenti ile belki de bir tatilden beklediğiniz her şeyi bir arada sunuyor. Burada yaz ayları bambaşka bir hareketlilikte geçiyor ama kimilerine göre bölgeyi ziyaret etmek için en uygun zaman Ekim ayı. Bu sebeple şimdi yola çıkacaklar hiç düşünmesinler çünkü Side’de hala yaz devam ediyor.

    3 – Bodrum
    Eylül ayı sonunda Bodrum’un kalabalığı dağılır ve artık gerçek Bodrum tutkunlarının uğrak noktası olur. Havaların hala sıcak, denizinin ise her zamanki güzelliğinden hiçbir şey kaybetmediği bu dönemler, Bodrum’a mutlaka şans verilmeli. Eğer siz de tatile çıkmak için yazın son demlerini bekliyor ya da ilk defa böylesine bir deneyim yaşıyorsanız hiç düşünmeden rotanızı buraya çevirebilirsiniz.

    4 – Olimpos
    Doğa ve tatil deyince aklımıza ilk gelen yerlerin başında geliyor Olimpos. Çünkü burası doğal olan ve doğal kalmayı başaran duruşuyla gönüllerde taht kurmayı başarıyor. Eşsiz deniziyle buluşan yemyeşil doğası burayı her daim görülmeye değer kılıyor. Carettta Carettaların yumurtlama bölgesi olması nedeniyle bugün SİT alanı ilan edilmiş olan Olimpos’ta sezon devam ediyor ve ziyaretçilere bungalov konaklama deneyimini de yaşatıyor.

    5 – Kaş
    Şehir stresinden uzaklaşmanın en güzel adreslerinden biri olan Kaş, özellikle begonvillerle çevrili taş sokakları, en nefis Akdeniz lezzetlerinin sunulduğu restoranları ve dalış tutkunları için de bir cennet olan muhteşem deniziyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Böylece her daim böylesine güzel görebileceğimiz Kaş da, sezonun uzun sürdüğü tatil beldelerinden biri olarak listemizde yerini alıyor.

    6  – Ölüdeniz
    Fethiye’ye bağlı bir belde olan Ölüdeniz’in ünü dünya sınırlarını aşıp bugün yalnızca ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından misafir ağırlıyor. Özellikle bembeyaz kumsalı ve eşine az rastlanan denizi sayesinde bir hayli sevilen beldenin en belirgin özelliği lagün oluşumlarından biri olmasının etkisi ile durgun bir gölü andıran suya sahip olması. Tabi burada bir de iklim koşullarının etkisiyle tatiller uzun sürünce ziyaretçi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

    7 – Adrasan
    Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir beldedir Adrasan. Açık deniz ve doğal bir liman olmasının etkisiyle özellikle tekne turlarının en sık uğrak noktalarından biri olan bu belde, denize ve güneşe doymak için ihtiyacınız olan her şeye sahip. Kemer’e yaklaşık 55 km mesafede yer alan Adrasan’ın doğası da görenleri kendine hayran bırakacak türden. Hazır yazın o en hareketli dönemlerini de geride bırakmışken buraya bir şans vermeye ne dersiniz?

    8 – Kızkalesi
    Mersin-Erdemli’de yer alan ve bölge için önemli bir turizm durağı olan Kızkalesi, kıyıya yaklaşık 500-600 metre uzaklıkta bir adanın üzerinde konumlanmaktadır. İşte bu kale aynı zamanda bulunduğu beldeye de adını verir. Günümüzde ise belde deniz tatili için sıklıkla tercih ediliyor. Hava sıcaklıklarına gelecek olursak, özellikle “Ben daha yaza doyamadım.” diyenlerin ilk tercihlerinden biri olmak için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

    9 – Selimiye
    Marmaris’in daha çok kafa dinlemek isteyenler ve huzur arayanlar tarafından tercih edilen ilçesi Selimiye, ziyaretçilerini beldedeki konforlu konaklama tesislerinde ağırlıyor. Bir kez gidenin kısa süre içerisinde müdavimi olduğu ilçe, son dönemlerde sıklıkla tercih edilse de popüler tatil beldeleri kadar kalabalık olmuyor. Ancak ilçenin en sakin olduğu dönemler şüphesiz Ekim ayı. Hazır Selimiye’de hala havalar sıcakken kısa bir seyahat kaçışı planlayabilirsiniz.

    10 – Alanya
    Sezonun uzun sürdüğü bu sebeple de yazın son demlerini yaşayıp, güzel bir kapanış yapabileceğimiz yerlerin başında geliyor Alanya. İlçe yaz ayları ve onu izleyen Ekim ayı boyunca her daim güzelliğini korumaya devam ediyor. Konaklama açısından da geniş bir yelpazeye sahip olan Alanya gece hayatından tarihi güzelliklerine, plajlarından aktivitelerine kadar ziyaretçilerine keyifli bir seyahatin kapılarını açıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.