DOLAR 32,5489
EURO 34,8855
ALTIN 2430,471
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Siemens Ev Aletleri, sanatseverleri yeni medya sanatı ile buluşturacak

    Siemens Ev Aletleri, sanatseverleri yeni medya sanatı ile buluşturacak
    10.09.2018
    A+
    A-

    Contemporary Istanbul çağdaş sanat fuarında Siemens Ev Aletleri’nin ikinci defa sponsorluğunu üslendiği Plugin Yeni Medya Bölümü, bu yıl extra/ordinary (olağan/dışı) teması altında ziyaretçileriyle buluşacak. Teknolojinin sanatta yarattığı sıra dışı etkiye ayna tutan Plugin bölümü, Ceren ve Irmak Arkman küratörlüğünde dünya çapında eserlere ev sahipliği yapacak. Siemens Ev Aletleri’nin özel olarak sergileyeceği Daniel Iregui’nin “Control, No Control” eseri ise interaktif özelliği sayesinde günümüz teknolojisinin tek bir dokunuşla sonsuz olasılıkların kapısını araladığına vurgu yapacak.

    İstanbul’u ve Türk sanatını dünya piyasasıyla buluşturan, Türkiye’de güncel sanat piyasasının gelişmesinde önemli bir aktör olan Contemporary Istanbul, 19 Eylül’de davetlilere özel ön izlemesi ile 20 – 23 Eylül tarihlerinde 13’üncü kez kapılarını açıyor. Dünyanın dört bir yanından önemli galerileri, sanatçıları ve koleksiyonerleri bir araya getirecek fuarın, Siemens Ev Aletleri’nin sponsorluğunu üstlendiği Plugin bölümünde ise yeni medya sanatının çarpıcı örnekleri Ceren-Irmak Arkman’ın küratörlüğünde “Extra/Ordinary – Olağan/Dışı” teması altında sergilenecek.

    Daniel Iregui, Türkiye’de ilk defa Siemens Ev Aletleri alanında olacak

    Siemens Ev Aletleri Plugin sponsorluğunun yanı sıra Contemporary Istanbul kapsamındaki özel standında ise dijital sanatın genç yeteneklerini ağırlıyor. Sanat yönetmenliği yapan bir programcı olan Daniel Iregui, tasarımın teknoloji kadar önemli olduğu kamusal alanlarda ve cihazlarda sanatsal etkileşimli deneyimler yaratıyor. Iregui’nin interaktif eserleri, sonsuz ve rastgele kombinasyonların oluşturduğu sistemle estetik ve tasarımı bir arada sunarken, sonuç her zaman yeni bir olasılık oluyor. Siemens Ev Aletleri’nin özünde olan yaşam tarzınızı dönüştürecek sezgisel ve çığır açan teknoloji anlayışına benzer nitelikleriyle ziyaretçilerle buluşacak Iregui’nin eseri, yeni medya sanatının insan dokunuşuyla heyecan verici ve beklenmedik deneyimler yaratan ve yaşatan bir alan olarak nasıl yeniden kurguladığına dikkat çekecek.

    Siemens Ev Aletleri alanında sergilenecek Daniel Iregui’ye ait “Control, No Control” eseri aynı hayat gibi sayısız etkileşim sonucunda şekillenen süreğen değişim ve dönüşümü konu alıyor. Eser insan dokunuşuyla, ses ve görsel özelliklerini yeniden yapılandırıyor. Yeni bir yaşam tarzı için de ilham veren Siemens’in Home Connect teknolojisi sağladığı esneklik ile yepyeni bir yaşam tarzı yaratıyor. Siemens Ev Aletleri, Home Connect sistemi ile kullanıcılarına, iOS ve Android cihazlarla uyumlu, ücretsiz tek bir ortak uygulama üzerinden ev aletlerini kontrol etme olanağı tanıyor Home Connect ile bulaşık makinesinden, çamaşır makinesine, fırından kahve makinesine ve hatta elektrikli süpürgeye kadar ev aletleri kolayca kontrol edilebiliyor. Home Connect uygulaması ev aletleriniz ile ilgili bilgilere istenilen zaman erişmeyi sağlıyor. Home Connect’in tek bir dokunuşla, kontrolü eline alarak evde sonsuz olasılıkların kapısını aralıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.