DOLAR 32,6004
EURO 34,8029
ALTIN 2496,905
BIST 9470,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Silolu ürün kullanımı ile ağaçlar korunabilir, enerji tasarrufu sağlanabilir

    Silolu ürün kullanımı ile ağaçlar korunabilir, enerji tasarrufu sağlanabilir
    31.08.2017
    A+
    A-

    Baumit, üretimden ürün tedariğine kadar her aşamada hem kendisi hem iş ortakları için doğal kaynakları en verimli şekilde kullanmaya yönelik sistemler ve ürünler sunuyor.

    Baumit bu yaklaşımla inşaa edilen dikey üretim tesisi ile hem üretim alanından hem de enerjiden tasarruf sağlıyor; atık miktarları ve enerji tüketimini, her yıl azaltmayı ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanmayı hedefliyor. İş ortakları için de kaliteli ürünlerinin yanı sıra sunduğu hizmetlerle bu yaklaşımını sürdürüyor. Baumit’in özellikle projelere sunduğu makine sıvaları, sap, kendinden yayılan şap, ısı yalıtım yapıştırma ve sıva harçları için  silolu ürün sevkiyatı da bu uygulamalardan biri olarak öne çıkıyor.

    Silolu ürün sevkiyatı projeler için palet üzerinde stok alanı ayrılmasına; nakliyeden şantiyede ürün kullanımına; paketlerin çalışan gücüyle taşınmasından boşaltılması, karıştırılması, torba atıklarının yok edilmesine;  iş sağlığı ve çevre güvenliği açısından ürünlerin boşatılması aşamasından ürün tozuması sorunu yaşanmaması gibi konulara zaman, iş gücü, maliyet tasarruf ve güvenlik sağlayan bir uygulama.

    Baumit’in inşaat alanına yerleştirilen 22 metreküp hacme ve 7 metre yüksekliğe sahip silolarının dolumu 28 tonluk silobaslarla yine inşaat alanında gerçekleştiriliyor. 140 metreye kadar ürün sevk edebilen sistem, daha yüksek noktalara ara pompa ile ürün basabiliyor. Sistem ile ilgili her konuda teknik destek Baumit tarafından sağlanıyor.

    Projelerin silolu ürün kullanımını tercih etmelerinin bir başka boyutu da doğal kaynakların korunması yönünde ortaya konuyor.

    Bir projede yaklaşık 10.000 ton ürün kullanıldığı düşünüldüğünde her tonda 25 adet kağıt torbanın yani 30 ton kağıt kullanımının önüne geçilmiş oluyor. Baumit, 1 ton kağıt kullanımının önüne geçilmesi ile:

    – 17 yetişkin ağacın korunmasına,

    – 12.400 metreküp oksijen gazının üretilmeye devam edilmesine,

    – Sera gazının havadan 12.400 metreküp bertaraf edilmesine,

    – 4100 kW/saat elektrik enerjisinden tasarruf sağlamasına,

    – Ayda 3 ailenin tükettiği 32 metreküp suyun tasarruf edilebilmesine dikkat çekiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.