DOLAR 32,5732
EURO 34,9962
ALTIN 2429,609
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Silverline Ankastre’de toplam çalışan sayısının yüzde 20’si kadın

    Silverline Ankastre’de toplam çalışan sayısının yüzde 20’si kadın
    07.03.2020
    A+
    A-

    Silverline Ankastre kadın iş gücünü artırmak amacıyla İşkur ile projeler geliştirirken, son 5 yılda kadın çalışan sayısını yüzde 300’den fazla arttırdı.Fabrika ve yönetim kadroları dahil yaklaşık 340 kadının istihdam edildiği Silverline’da toplam çalışan sayısının yaklaşık yüzde 20’si kadınlardan oluşuyor. Toplam istihdam 1850… Marka, bölgede kadın istihdamının artırılması ve kadınların iş hayatına katılması için İşkur’la birlikte İşbaşı Eğitim Programları düzenleyerek çeşitli mesleki eğitimler veriyor.

    Amasya Merzifon’da 103 bin m² alanda tasarım odaklı, çevreci ve yenilikçi ürünler geliştiren ve dünyada ilk 10 davlumbaz üreticisi arasında yer alan Silverline Ankastre’nin üretim hattında kadınlar en zorlu üretim süreçlerinin üstesinden geliyor. Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin “biz Merzifon’da yarattığımız istihdamı kadın çalışan sayısını artırarak farklı bir platforma taşıyoruz. Yoğun kadın istihdamı sağlayarak kadınların hane gelirine katkı sunmalarında büyük bir fayda yaratıyoruz. Yerel ekonomilerde hane gelirinin ve refah düzeyinin artırılması açısından kadınların çalışma hayatı içinde olması son derece önemli. Kadınların özellikle üretim ve sanayide iş gücüne katılımı gelir dağılımı açısından da önem arz ediyor. Sanayinin yoğun olduğu yerlerde erkek istihdamı da yoğun oluyor. Ancak kadınlar bu noktada iş bulmakta zorlanıyor.Biz özellikle üretimde kadın çalışan sayısını arttırma kararı verirken,kadınların hayatın her alanında başarılı olabileceklerini ortaya koyarak yerel bir istihdam yaratmak istedik. Bu bölgelerde kadınların kendi emekleri ile var olmaları, kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmaları gerçekten önemli. Bir ülkenin gerek ekonomik gerek sosyolojik açıdan gelişmişliğini vurgulayan en önemli kavram kadın istihdamının yoğunluğudur” dedi.

    Mustafa Laçin “sadece istihdam etmek yetmez. Çalışma hayatının koşulları da oluşturulmalı

    Silverline, kadının toplumdaki rolünü ve üstlendiği misyonu göz önünde bulundurarak farklı bir takım adımlarda atıyor. Marka, çocukların bölgenin en iyi kreşlerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlıyor, kadınlar günü, anneler günü gibi özel günlerde etkinlikler düzenleyerek kadın çalışanların motivasyonunu artırmaya yönelik projeler geliştiriyor. Belirli periyotlarda özellikle kadın çalışanların sağlıklarına yönelik Türkiye’nin önde gelen hastaneleri ile anlaşma yaparak seminerler düzenliyor, meme kanseri taraması gibi bazı sağlık kontrollerini de yaptırarak bilinçlenmelerini sağlıyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile kadın çalışanlara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Farkındalık Seminerleri düzenliyor. Hamile veya emziren kadın çalışanlar ile özel olarak ilgileniyor ve durumlarına uygunişlerde istihdam ediyor. Mustafa Laçin “kadın istihdamının artırılmasının farklı bir takım yükümlülükleri de var. Kadının toplumda üstlendiği farklı bir takım roller var. Biz bu rolleri de göz önünde bulundurarak kadınların çalışma hayatları içinde mental olarak da rahat etmelerini sağlıyoruz. Uygun çalışma koşullarını oluşturuyoruz” diyor.Marka, bölgede daha fazla kadın istihdamının artırılması ve kadınların iş hayatına katılması için İşkur ile birlikte ‘İşbaşı Eğitim Programları’düzenleyerek çeşitli mesleki eğitimleri de veriyor.

    Üretimde daha çok kadın istihdam edilmeli…

    Türkiye’de kadınların iş gücüne katılma oranının % 34,9 seviyelerinde olduğunu ifade eden Laçin “ hizmet sektörü, ofis ve yönetim alanlarına sıkışmış yoğunluğun üretim alanlarına dayanılarak sanayi ve üretimde de istihdamın artırılması gerekiyor.Sürdürülebilir bir kalkınma için kadınların her alanda çalışma hayatında aktif rol almaları ulusal ve yerel ekonomilerde büyüme açısından büyük önem taşıyor.Kadınların kendi ekonomik özgürlüğüne sahip olması tüketim ekonomisi açısından bakıldığında bile son derece önemli. Perakende alışverişin büyük bir bölümünü kadınlar yönetiyor” dedi.

    Kaliteli, teknolojik ve çevreci yaklaşımı ile ocak, fırın, davlumbaz,buzdolabı üretimi ile ankastre pazarının hızla büyüyen markası olarak global pazarlarda markalaşma atağında olan Silverline, birçok ülkede önemli pazar paylarına sahip, 70 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor, 39 ülkede kendi markasıyla satış faaliyetlerini sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.