DOLAR 32,4276
EURO 34,4515
ALTIN 2487,09
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sinan Yorgancıgil: “Yaklaşık 500 milyonluk yatırımla bir dönüşüm süreci başlattık”

    Sinan Yorgancıgil: “Yaklaşık 500 milyonluk yatırımla bir dönüşüm süreci başlattık”
    07.11.2019
    A+
    A-

    Kale Endüstri Holding birbiriyle entegre güvenlik ürünlerinin bir arada sergilendiği ilk konsept mağazasında; ziyaretçilerine son teknoloji güvenlik ürünlerini deneyimleme imkanı sunuyor. Yaklaşık 500 milyonluk yatırımla bir dönüşüm süreci başlattıklarına dikkat çeken Kale Kilit Pazarlama Direktörü Sinan Yorgancıgil, bu dönüşümde müşterilerinin değişen taleplerini ve akıllı teknolojileri odaklarına aldıklarını ifade ederek, “Entegre güvenlik vizyonumuzu ve teknolojik bakış açımızı yansıtan konsept mağazalarımızın sayısını gelecekte artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

     

    Türkiye’nin ilk ve tek entegre güvenlik şirketi Kale Endüstri Holding, yaklaşık 40 yıldır bulunduğu yönetim ofisini, geçtiğimiz yıl İstanbul, Ayazağa’daki Vadistanbul’a taşıyarak,  ilk konsept mağazasını da aynı binada hizmete açtı.

    Kale Endüstri Holding; Kale Kilit, Kale Alarm, Kale Çelik Kapı, Kale Çelik Kasa, Kale Yangın Kapısı ve Kale Kapı Pencere Sistemleri’nden oluşan tüm entegre güvenlik ürünlerini bir arada sergilediği bu ilk konsept mağazasında, ziyaretçilerine yeni ürün ve teknolojilerini yakından tanıma imkanı veriyor. Yaklaşık 450 metrekarelik alan üzerine kurulu konsept mağazada ayrıca birçok ürünü de, verilen hizmete uygun olarak tasarlanan özel odalarda deneyimleme imkanı sunuluyor.

     

    “Yaklaşık 500 milyonluk yatırımla bir dönüşüm süreci başlattık”

    Konu ile ilgili değerlendirme yapan Kale Kilit Pazarlama Direktörü Sinan Yorgancıgil, “2016 yılında 300 milyonluk yatırımla fabrikamızı Çerkezöy’e taşıyarak üretim kapasitemizi artırdık. Ardından da geçtiğimiz yıl yaklaşık 150 milyon TL’lik bir yatırımla genel merkezimizi Vadistanbul’a taşıdık. Başlattığımız bu değişim ve dönüşüm sürecinin sonuçlarından biri olarak, ilk konsept mağazamızı yine Vadistanbul’da açtık. Bu yeni dönemde akıllı teknolojileri ve müşterilerimizin değişen taleplerini odağımıza alarak, tüketicilerimize birebir dokunma imkânı bulacağız. Endüstri 4.0’a da uygun yatırım projeleri ile tüm proseslerimizi modernize ediyoruz. Entegre güvenlik vizyonumuzu ve teknolojik bakış açımızı yansıtan konsept mağazalarımızın sayısını gelecekte artırmayı planlıyoruz. Şu anda marka bilinirliğimiz yüzde 98 ve her 10 kapının 8’inde bizim ürünlerimiz kullanılıyor. Tüketici tarafındaki bu başarımızı gayrimenkul segmentinde de sürdürüyoruz. Bu alandaki en büyük gururumuz bizi tercih eden kurum ve tesislerin, memnuniyetlerinden dolayı yenileme dönemlerinde de yine bizimle çalışmayı istemeleri.” diye konuştu.

    “Türkiye’nin yüzde 38’ evden çıkarken kapıyı kilitlemiyor”

    Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bugüne kadar güvenlik alışkanlıkları konusunda yapılmış en kapsamlı tüketici araştırmasını gerçekleştirdiklerine değinen Yorgancıgil, 8 ilde 3.150 kişiyle yüz yüze görüşülerek hayata geçirilen Türkiye’nin Güvenlik Alışkanlıkları Araştırması sonuçlarını şöyle aktardı:

    “Türkiye’nin ev ve iş yeri güvenliği konusunda en büyük kaygısı yüzde 75 ile hırsızlık olmasına ve araştırmaya katılanların yüzde 56’sı yakın çevresinde hırsızlık olayı yaşandığını belirtmesine rağmen, araştırma sonuçları bazı temel önlemlerin alınmadığını gösteriyor. Buna göre; Türkiye’nin yüzde 38’i evden çıkarken, yüzde 49’u ise gece yatarken kapıyı kilitlemiyor. Güvenlik konusunda diğer büyük kaygı nedenleri arasında yüzde 64 ile yangın, yüzde 49 ile fişte/ocakta bir şey unutmak, yüzde 46 ile gaz kaçağı ve yüzde 37 ile su baskını yer alıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 45’i ise kapıda anahtar unutma kaygısı taşıdıklarını dile getiriyor.”

    “Amacımız hırsızı kapıda durdurmak”

    Kale Endüstri Holding olarak tüm ürün ve hizmetlerini hırsızı kapıda durdurmak için tasarladıklarını vurgulayan Yorgancıgil, “Kötü niyetli girişim yöntemleri değişiyor, biz de silindirlerimizi sürekli yeni teknoloji ile geliştiriyoruz. Nasıl ki cep telefonlarımızı yeni teknoloji ile sık sık güncelliyoruz; güvenliğimizin en önemli araçları olan kilit, silindir ve çelik kapılarımızı da güvenlik seviyesi daha yüksek yeni teknoloji ürünlerle güncellememiz gerekiyor” dedi.

    “Kale Alarmlı Silindir: Alarmdan bağımsız çalışıyor, hırsızı dışarıda tutuyor”

    Hırsızı kapıda durdurma vizyonuyla geliştirdikleri Kale Alarmlı Silindir hakkında bilgi veren Yorgancıgil, ürünün özelliklerini şöyle aktardı:

    ”Kale Alarmlı Silindir” olarak adlandırdığımız ve silindirde devrim niteliğinde olan bu ürünümüz kırıldığı anda 100 Dba ses ile çevreyi uyarıyor ve hırsızların kötü niyetli girişimleri engellenmiş oluyor. Yeni özellikler ile geliştirerek son versiyonunu lanse ettiğimiz ”Kale Alarmlı Silindir” ürünümüzün ayrıca; ihracatta ve ulusal pazarda ürüne rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımları ödüllendiren ve Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen Design Turkey’de “En İyi Tasarım” dalında ödülü bulunuyor. Kale Alarmlı Silindir, alarm sistemi olmayan evlerde bağımsız olarak kullanılabilecek bir ürün. Türkiye’de standart silindir kullanılan her kapı ve kilit ile uyumlu. Yani anahtarcıdan ya da yapı marketlerden alarak, kolayca var olan silindir ile değiştirilebilir.”

     

    “Ekstra Defans ile kapıda anahtar unutmak tarih oluyor”

    Yorgancıgil, benzer özelliklere sahip ancak Kale Alarm ile entegre çalışan Ekstra Defans hakkında da bilgi vererek, “Kale Alarm’ın içerisinde yer alan devre, dünya patentli ürünümüz Ekstra Defans ile bağlantı kurarak alarmla entegre şekilde çalışıyor. Bu sayede hırsız kilidi kırmayı başarırsa bunu algılayıp hem 110 dBA ses seviyesindeki kendi alarmını devreye sokarak çevreye sesli uyarıda bulunuyor, hem de sistem Kale Alarm İzleme Merkezi’ne de sinyal göndererek, gerekirse de kolluk kuvvetlerine anında haber veriyor. Ekstra Defans’ın öne çıkan bir diğer özelliği ise anahtarın silindirde 10 saniye ve daha uzun unutulması durumunda, silindir 100 dBA ses seviyesinde öterek kullanıcıyı uyarıyor. Böylece kapıda anahtar unutma derdine ve bu nedenle gerçekleşebilecek kötü niyetli girişimlere son veriyor” şeklinde konuştu.

    “Akıllı Kilit ile kapı kilitlemeye son”

    Son olarak yeni teknolojik ürünleri Akıllı Kilit’in özelliklerini anlatan Yorgancıgil, sundukları teknolojik alt yapı sayesinde ev ve işyerine giriş çıkışı kolaylaştırırken ürünün güvenlikten de ödün vermediğinin altını çizdi. Yorgancıgil Akıllı Kilit’i; “Anahtar kullanmadan sadece yüz tanıma özelliğiyle kapının açılmasını sağlayan Akıllı Kilit; mobil aplikasyon, uzaktan kumanda, kartlı ya da parolalı giriş ile göz ve parmak izi okuyucularla uyumlu şekilde çalışabiliyor. Kapı çekildiğinde devreye giren otomatik kilitlenme fonksiyonu sayesinde anahtar çevirmeye gerek kalmadan kapı kendiliğinden kilitleniyor. Sahip olduğu panik çıkışı özelliği ile kapı kilitliyken, sadece kola basarak hızlıca çıkış imkânı sunuyor” şeklinde tanımladı.

    Konsept Mağaza Adres: Vadistanbul Ayazağa Mahallesi Cendere Caddesi No 109-F/1-E Blok Sarıyer/İstanbul

    Konsept Mağaza ziyaret saatleri: Hafta içi 08:00 – 17:30

    Kale Endüstri Holding Hakkında

    Kale Endüstri Holding 1953 yılında temelleri atılmış, 1979’da İstanbul Güngören’deki üretim tesisleri ile atağa kalkmış, 1988 yılında tüm şirketlerini Holding çatısı altında toplamış, dev yatırımları ile büyümeye devam eden bir kuruluştur. Bugün, Kale Endüstri Holding çatısı altında Kale Kilit, Kale Sigorta Acenteliği, Kale Güvenlik Sistemleri, Kale Topkapı Bina İşletme ve Gayrimenkul Geliştirme, Kale Güzelce Gayrimenkul Geliştirme ve İşletme adı altında hizmet veren 5 ayrı firma bulunmaktadır. Türkiye’nin lider kilit üreticisi Kale Kilit ise, her yıl İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri  (İMMİB) tarafından ihracatta başarılı faaliyetlerin ödüllendirildiği “İhracatın Yıldızları Ödülleri”nde metal eşya kategorisinde 11. kez ipi göğüsleyerek birinci oldu. Kale Kilit katma değerli ürünlerle birlikte Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da alanında en çok tercih edilen markalar arasında yer almaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.