DOLAR 32,5696
EURO 34,9084
ALTIN 2427,402
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul yenileniyor ile tek yapıları dönüştürmeye başladık

    İstanbul yenileniyor ile tek yapıları dönüştürmeye başladık
    18.12.2022
    A+
    A-

    İstanbul Yenileniyor Nedir?

    İstanbul Yenileniyor, İstanbul’da risk altındaki konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüşütürülmesini amaçlayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın paydaşı olduğu online bilgilendirme ve destek platformudur. Bu platform, olası İstanbul Depremine karşı dayanıksız olduğunu düşündüğünüz yapınızın yenilenmesi sürecinde yardımcı ve yol gösterici olmayı hedeflemektedir.

    İlk etapta başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi için kriterlerimiz başvurulan parselin;

    • Özel mülkiyette yer alması,
    • Bu yapıların 1999 yılı öncesinde yapılmış olmasıdır.

    Yapınız ve üzerinde bulunduğu parsel bu kriterleri sağlıyorsa kaydolmanız, başvuru sekmesinde ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi ve sürecin ilerlemesi için bu kriterler sağlanmalıdır.

    İstanbul Yenileniyor ile olası riskli yapınızın yenilenme süreci sırasıyla Başvuru, Teklif ve Uzlaşma olarak 3 aşamada gerçekleşmektedir.
    Başvurunuz sonrası 7 iş günü içerisinde hazırlanacak “Bilgilendirme Formu”nu istanbulyenileniyor.com kullanıcı yoluyla takip edebilirsiniz.
    “Teklif ve “Uzlaşma” aşamalarına geçebilmek için “İstanbul Yenileniyor Süreci” başlığı altında belirtilen yol haritasını izlemeniz gerekmektedir.
    Sistemle ilgili bilgi ve destek almak isterseniz 444 06 04 no’lu Çağrı Merkezimizi (hafta içi 09:00-16:30 saatleri arasında) arayabilirsiniz. Sorularınız için Sıkça Sorulan Sorular sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.