DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şirket verileri her yıl ikiye katlanıyor

    Şirket verileri her yıl ikiye katlanıyor
    08.11.2017
    A+
    A-

    Hızla artan veri miktarı nedeniyle işletmelerin bulut bilişim ihtiyacı artıyor

    Arizona Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, dünya çapındaki şirketlerin sahip oldukları tüm veri miktarı her yıl ikiye katlanıyor. Bununla birlikte, BT harcamalarındaki artış yıllık ortalama yüzde 5 ile sınırlı kalırken her yıl dünya çapında üretilen veri miktarının yüzde 40 artması bekleniyor.

    Nesnelerin interneti, video içeriklerin artışı ve sanal gerçeklik gibi teknolojiler nedeniyle verinin katlanarak arttığına dikkat çeken Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Bu veri artışını iyi değerlendiren şirketlerin rakiplerinin önüne geçeceği aşikâr. Günümüzde ortaya çıkan dijitalleşme ve yarattığı etki göz önünde bulundurulduğunda bu veri artışına hazırlıklı olmak gerekiyor” dedi.

    Hızlı veri artışı ve sağladığı diğer avantajlar nedeniyle bulut bilişim hizmetlerine olan ilginin hızla arttığına değinen Abalı, “Radore olarak sunduğumuz genel ve hibrit bulut hizmetleriyle müşterilerimiz teknik altyapıyla ilgili detaylar üzerinde efor sarf etmeden sadece işlerine odaklanabiliyorlar. Esnek ve ölçeklenebilir bulut hizmetlerimiz sayesinde oldukça kolay bir şekilde veri artışını da istedikleri gibi yönetebiliyorlar” şeklinde konuştu.

    Günümüzde CIO’ların en fazla tercih ettiği, planları arasında ilk sırada yer alan çözüm hibrit bulut. IDC verilerine göre, kurumsal işletmelerin yüzde 80’inden fazlası 2017 yılında hibrit bulut altyapısını kullanacak. M2S’in verilerine göre Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 71’i bulut bilişime sıcak bakarken, yüzde 57’si BT hizmetlerinde yerel şirketleri tercih ediyor.

    1 milyon 875 bin adet film depolayabilir

    Türkiye’nin en hızlı büyüyen veri merkezi Radore, aktif çalışan 5 sunucuyla birlikte toplam 10 bin sunucu kapasitesine sahip. Radore mevcut durumda yaklaşık 72 bin GHz işlem gücü sağlamakla birlikte 160 bin GB RAM ve 7 bin 500 TB’lık depolama kapasitesi sunuyor. Radore’nin sahip olduğu veri depolama alanlarında 3 milyon 750 bin saatlik video barındırabiliyor. Bu depolama kapasitesi her biri 2 saatlik yaklaşık 1 milyon 875 bin adet filme eş değer.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.