DOLAR 32,3845
EURO 35,0467
ALTIN 2326,192
BIST 9140,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şişecam Düzcam ürünlerine EPD Belgesi

    Şişecam Düzcam ürünlerine EPD Belgesi
    10.05.2018
    A+
    A-

    Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük üreticisi konumunda olan Şişecam Düzcam, sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çevreye duyarlı, yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Şişecam Düzcam,Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH)’ni destekleyen esaslar üzerine kurulu Sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda ürettiği renksiz düzcam, renksiz lamine cam, renksiz buzlu cam, renkli hat üstü kaplamalı cam, renksiz hat dışı kaplamalı cam, standart ayna ve ekolojik ayna ürün gruplarına Çevresel Ürün Beyanı (Environmental Product Declaration – EPD) alarak Türkiye’de sektöründe EPD alan ilk firma oldu.

    10.05.2018 – Ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışmalarında enerji verimliliğini en önemli öncelikleri arasına koyan Şişecam Düzcam, çevreye olan duyarlılığıyla hareket ediyor, ürettiği ürünlerde ve çalışmalarında sürdürülebilirlik performansını daha da yükseltmeye odaklanıyor. Şişecam Düzcam, ürettiği renksiz düz cam, renksiz lamine cam, renksiz buzlu cam, renkli online kaplamalı cam, renksiz offline kaplamalı cam, standart ayna ve ekolojik ayna ürün gruplarına Türkiye’de Çevresel Ürün Beyanı (EPD-Environmental Product Decleration) belgesine sahip ilk firma oldu. Bu kapsamda, üretim kapasitesiyle düzcam sektöründe dünyada 5. ve Avrupa’da 1. sırada yer alan Şişecam Düzcam, Türkiye’de cam sektöründe bir ilke daha imza attı.

    Türkiye’de ilk kez ürettiği ürünlerin “beşikten kapıya (cradle to gate)” kadarki tüm aşamalarında EN 15804 – Yapıların Sürdürülebilirliği Avrupa normuna uyumlu EPD belgesi alan Şişecam Düzcam, çevreye duyarlı sorumluluk anlayışıyla Avrupa’da ve Türkiye’de farkındalık yaratıyor. Sürdürülebilir yapı üretim yöntemleri, çevre dostu bina tasarımları ulusal ve uluslararası platformlarda gitgide değer kazanıyor. Bu kapsamda Şişecam Düzcam, sürdürülebilir bina olan yeşil binalarda, binanın tasarımı ve inşaatı kadar seçilen yapı malzemelerinin de sürdürülebilir özellikte olması ya da çevresel etki sertifikalarına sahip olmasına önem veriyor. Şişecam Düzcam, sürdürülebilirlik politikasıyla kullanıcılarına çevreye duyarlı, yenilikçi çözümler sunuyor. Şişecam Düzcam, EN 15804 sayılı Avrupa normuna uyumlu ürünlerinin tüm aşamalarında çevresel performansını nicel verilerle açıklayarak, çevreye olan bilinç ve duyarlılığını EPD belgesiyle ortaya koydu. EPD belgesi, LEED v4, BREEAM, DGNB gibi yeşil bina sertifikalandırma sistemlerinde ilave puanlar kazandırarak, ulusal ve uluslararası yeşil bina pazarlarında rekabet avantajı sağlıyorEPD çalışmaları, IBU (Alman Bina ve Çevre Enstitüsü- Institut Bauen und Umwelt e.V.) EPD programı tarafından 5 Ekim 2017 tarihinde yayınlandı. Çalışma, Şişecam Düzcam proje ekibi ve Türkiye’nin önde gelen yeşil bina ve sürdürülebilirlik danışmanlık firması olan “ALTENSİS” tarafından gerçekleştirildi.

    EPD Hakkında

    Çevresel Ürün Beyanları (Environmental Product Declaration-EPD) ürün, proses ya da bir hizmetin çevre performansını ISO14040/44 standartları çerçevesinde önceden belirlenmiş parametrelere göre Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (Life Cycle Assessment-LCA) yöntemi ile irdeleyen ve beyan eden deklarasyonlardır. EPD’lerin hazırlığında ISO 14025 standardı (Tip III) takip edilir. EPD’lerin hazırlanmasında Ürün Kategori Kuralları (Product Category Rules-PCR) esas alınır.

    Dünyada kabul görmüş bir eko-etiket olan EPD’ler, ürünlerin çevresel performansı açısından şeffaf bilgilerin yanı sıra ürünlerin içeriği ve teknik bilgileri hakkında da bilgi veriyor. EPD’ler yapı malzemelerinin ve yapı elemanlarının çevresel performansı için bilgi sistematiği sunup, binaların sürdürülebilirlik değerlendirmelerinde sağlıklı ve güvenilir bir alt yapı oluşturuyor. EPD belgesine sahip ürünler, ulusal ve uluslararası yeşil bina pazarlarında rekabet avantajı sağlıyor. Ürünlerine EPD alan şirketler ise sektöre LEED v4, BREEAM, DGNB gibi yeşil bina sertifikalandırma sistemlerinde ilave puanlar kazandırıyor. EPD belgeleriyle bina boyutunda kullanım alanına göre karbon ayak izi, toplam enerji ve su tüketimi gibi çevresel göstergeler belgelenmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.