DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şişecam Topluluğu “Bilgi Toplumundan Akıllı Topluma Geçişi” tartıştı

    Şişecam Topluluğu “Bilgi Toplumundan Akıllı Topluma Geçişi” tartıştı
    01.12.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, ‘II. Uluslararası Sürdürülebilirlik Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. “Bilgi Toplumundan Akıllı Topluma Geçiş” temalı çalıştayda, dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler, dijital dönüşüm, küresel ekonominin yeni dinamikleri gibi konuların iş dünyası ve iş yapış modelleri üzerindeki etkisi tartışıldı. 13 ülkeden yaklaşık 300 kişinin katıldığı çalıştayda ayrıca, Şişecam Topluluğu’nun “koru”, “güçlendir” ve “geliştir” başlıklı temeller üzerine inşa edilen “Care for Next” sürdürülebilirlik yaklaşımının lansmanı gerçekleştirildi.

    Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yaptığı açılış konuşmasında, şirketlerin değişime ayak uydururken odak alanlarını sadece kârlılık, finansman gibi konular üzerinde tutmayıp daha geniş biz vizyonla hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Bugün 13 ülkede, 22 bine yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Şişecam Topluluğu, sürdürülebilirlik stratejisini ‘koru’, ‘güçlendir’ ve ‘geliştir’ yaklaşımlarıyla oluşturdu. Topluluğumuzda tüm faaliyetleri, hammaddeden nihai ürüne giden tüm süreçleri ‘Care for Next’ olarak adlandırdığımız sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda yürütüyoruz. Şişecam olarak gelecek nesillere yaşanılacak bir dünya bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

    Camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Sürdürülebilirlik Çalıştayı, Radisson Blu Hotel Tuzla’da gerçekleştirdi. Büyük ilgi gören ve 13 ülkeden yaklaşık 300 katılımcıyla gerçekleştirilen “Bilgi Toplumundan Akıllı Topluma Geçiş” temalı çalıştayda, dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm, küresel ekonominin dinamikleri, iklim değişikliği gibi konuların iş dünyası ve iş yapış modelleri üzerindeki etkisi tartışıldı. Çalıştayda ayrıca, Şişecam Topluluğu’nun “koru”, “güçlendir” ve “geliştir” başlıklı temeller üzerine inşa edilen sürdürülebilirlik yaklaşımı “Care for Next” lansmanı gerçekleştirildi.

    Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, yaptığı açılış konuşmasında, şirketlerin değişime ayak uydururken odak alanlarını sadece kârlılık, finansman gibi konular üzerinde tutmayıp daha geniş biz vizyonla hareket etmelerini gerektiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bilim ve teknolojinin kazandırdığı hızlı ivmenin etkisiyle insanlık, çevresini dönüştürme gücünü sayısız yollarla ve benzeri görülmemiş bir ölçekte artırırken, sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması için çevrenin korunmasının gerekliliği her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Bugün 13 ülkede, 22 bine yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Topluluğumuz, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği gelecek kuşaklara uzun vadeli değer katarak yönetme hedefi doğrultusunda,sürdürülebilirlik stratejisini geçtiğimiz yıl ‘koru’, ‘güçlendir’ ve ‘geliştir’ yaklaşımlarıyla güncelledi. Küresel bir oyuncu olarak bu temellerden oluşan kurumsal sürdürülebilirlik stratejimizi ‘Care for Next’ olarak adlandırdık.”

    “Akıllı bir geleceğe ancak Endüstri 4.0 ile geçilebileceğine inanıyoruz”

    Şişecam Topluluğu’nun faaliyetlerinde tedarik zincirinin bütününün, hammaddeden nihai ürüne kadar olan tüm süreçlerin sürdürülebilirlik stratejisine uygun olarak yürütüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Kırman, “Şişecam olarak gelecek nesillere yaşanılacak bir dünya bırakmayı amaçlıyoruz. Enerji verimliliği, atık yönetimi yenilenebilir kaynakların kullanımı gibi birçok konu tüm karar süreçlerimizin odağında yer alıyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında, tedarik zinciri bütününü Endüstri 4.0 ile buluşturuyoruz. Akıllı bir geleceğe ancak Endüstri 4.0 ile geçilebileceğine inanıyor, bu alanda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Küresel sürdürülebilirlik yaklaşımımız, çalışanlarımızı ve paydaşlarımızı, çeşitlilik ve kapsayıcılığı teşvik eden uygulamaları hayata geçirerek güçlendirirken, iklim değişikliğine olumsuz etkisi olmayan 360 derece döngüsel model yaklaşımıyla geliştirmekte, dayanıklı ve sürdürülebilir yeni nesiller için doğal kaynaklarımızı ve kurumsal mirasımızı korumaktadır” diye konuştu.

    Şişecam Topluluğu Strateji Başkanı Özlem Vergon ise “Sürdürülebilirlik Gelişmeleri: Küresel Ölçek ve Şişecam” başlıklı konuşmasında, faaliyet gösterdikleri her coğrafyada bugün olduğu kadar geleceği de odağına alan sürdürülebilirlik yaklaşımıyla Topluluk hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini belirterek, şöyle devam etti: “Sürdürülebilirlik stratejimiz Care For Next, gelecek nesillere sürdürülebilir değer yaratma inancımızı pekiştirmek adına önem taşıyor. Sürdürülebilirlik hem bugünde var olabilmek hem de geleceğimizi değer yaratarak şekillendirebilmek adına tüm süreçlerimize entegre etme yönünde benimsediğimiz bir çalışma ve bir gelişme modelidir. Küresel bir şirket olarak taşıdığımız sorumlulukla sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda ilerlerken, değer yaratma bilinci ile bu konudaki potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirmekteyiz. Şişecam vizyon ve değerlerimizi, sürdürülebilirlik anlayışı ile faaliyet gösterdiğimiz alanlarda öncü olma, insana ve çevreye saygılı olma, teknolojiyi odağına alan yenilikçi çözümler geliştirme ve birlikte gelişme ve geliştirme ilkeleriyle oluşturduk. Bu doğrultuda ilerliyoruz, katkı sağlıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.