DOLAR 32,5666
EURO 34,8816
ALTIN 2436,399
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şişecam Topluluğu dünyanın cam duayenlerini İstanbul’da ağırladı

    Şişecam Topluluğu dünyanın cam duayenlerini İstanbul’da ağırladı
    24.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, dünya cam sektörünün önde gelen isimlerini İstanbul’da ağırladı. Şişecam Topluluğu bu yıl 32’ncisini düzenlediği Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası ‘Cam Sempozyumu’ ile birlikte eş zamanlı olarak Uluslararası Cam Komisyonu’nun (ICG) yıllık toplantısına da ev sahipliği yaptı.

    Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, sektörün geleceği ve yeni teknolojilerinin tartışıldığı organizasyonda yaptığı açılış konuşmasında, dünya cam pazarının son yıllarda değişken ve öngörülemez bir seyir izlediğini belirterek, “Tüm bu koşullara rağmen Şişecam ve diğer sektör oyuncularının camı bir adım daha ileriye taşımak için önemli adımlar attığına inanıyorum. Cam her zaman insan hayatına değer katan bir materyal oldu. Bugün olduğu gibi gelecekte de inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları önceliklerimiz arasında olacak” dedi.

    Camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, bu yıl 32’ncisini düzenlediği Şişecam Cam Sempozyumu’nda, dünya genelindeki cam sanayi temsilcileri, üniversiteler ve bilimsel kuruluşların üyesi olduğu Uluslararası Cam Komisyonu’nun (ICG) yıllık toplantısına da ev sahipliği yaptı. Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde 23-25 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen uluslararası organizasyonda cam sektörünün geleceği ve yeni teknolojiler tartışıldı.

    Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, açılış konuşmasında, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarına dikkat çekerek, “Dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer almamızın yanı sıra krom kimyasallarında da dünya lideriyiz. 13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren Topluluğumuz, ulaştığı kapasite büyüklüğünü ve teknolojik gücünü yenilikçilik, yaratıcılık, uzmanlık ve yetişmiş insan gücü gibi özellikleriyle pekiştirmekte ve değişen pazar koşullarına uygun ürün ve hizmet kalitesiyle geleceğe güvenle bakmaktadır” dedi.

    Cam dünyasını ve akademisyenlerini İstanbul’da buluşturan bu önemli organizasyonun bilgi alışverişi ve işbirliklerini güçlendiren uluslararası önemli bir zemin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kırman, “Uluslararası cam bilimi ve teknolojisindeki yeniliklerin paylaşıldığı 32. Şişecam Cam Sempozyumu, dünya cam sanayinin gelişmesine katkı sağlayacak. Küresel işbirlikleri geliştirmeye, yakın ilişkiler kurmaya ve en yeni gelişmeleri paylaşmaya olanak sağlamaya devam edeceğiz” dedi. ICG yıllık toplantısının da önemini vurgulayan Kırman, Şişecam ve diğer sektör oyuncularının camı daha ileriye taşımak için önemli adımlar attığını kaydetti.

    Dünya cam pazarının son yıllarda değişken ve öngörülemez bir seyir izlediğinin altını çizen Kırman, “Tüm bu koşullara rağmen Şişecam ve diğer sektör oyuncularının camı bir adım daha ileriye taşımak için önemli adımlar attığına inanıyorum. Cam her zaman insan hayatına değer katan bir materyal oldu. Bugün olduğu gibi gelecekte de akademik çalışmalar, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları önceliklerimiz arasında olacak” diye konuştu.

    Anadolu’nun köklü cam kültürünün mirasçılarıyız

    Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik ise konuşmasında, 19 ülkeden 13 uluslararası kuruluşla işbirliği içinde çok sayıda Ar-Ge projesi yürüttüklerine dikkat çekerek, “Çalışmalarımızı, 2014 yılında faaliyete geçen, Avrupa’nın en gelişmiş merkezlerinden biri olan Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Dünya cam sanayinin önünde, teknolojik, çevresel ve toplumsal alanlarda, önemli fırsatlar olduğu kadar engeller de bulunuyor. 500 katılımcı ile İstanbul’da gerçekleşen bu büyük organizasyonun cam teknolojisi alanında heyecan verici yeni gelişmeleri paylaşacağımız küresel bir zemin oluşturacağına inanıyoruz. Sempozyum sürecinde beş paralel oturum, üç panel, 30 konuşma ve 20’si poster olmak üzere toplam 120 sunum gerçekleştirilecektir” dedi.

    Şişecam Topluluğu olarak Anadolu’nun köklü cam kültürünün mirasçıları olduklarına değinen Prof. Dr. Oktik, şunları söyledi: “Türkiye’de cam sanayinin kökleri, paha biçilmez cam ürünlerin üretildiği Roma dönemine dayanıyor. Osmanlı döneminde cam sanayi Topkapı Sarayı bünyesinde hayat buldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla beraber cam sanayi gelişmeye başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle 1935 yılında Şişecam, Türkiye’nin ilk cam fabrikasını Beykoz Paşabahçe’de kurarak faaliyetlerine başladı. O günden bugüne de ‘pazarımız dünyadır’ ilkesi doğrultusunda küresel pazarlarda, dinamik proje ve yatırımlarımızla gücümüzü her geçen gün artırdık. Ortak ve işbirliğine açık, araştırmayla teknolojik gelişimi destekleyen projelerin cam sanayindeki rekabet gücümüzü belirleyen etkenlerin başında geldiğine inanıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.