DOLAR 32,5656
EURO 34,8254
ALTIN 2418,474
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Siz de anahtarını paspasın altına saklayanlardan mısınız?

    Siz de anahtarını paspasın altına saklayanlardan mısınız?
    03.05.2018
    A+
    A-

     

    Çelik kapıları, alarm sistemlerini veya kapınızı defalarca kilitlemeyi güvenliğiniz için yeterli bir önlem olarak görebilirsiniz ancak yüksek güvenli kilitleme sistemlerinde dünya lideri olan Mul-T-Lock®’a göre evinizin güvenliğini riske atan en büyük etken insan hataları. Evinizi korumak için alabileceğiniz basit önlemlerle insan hatasını en aza indirebileceğinizin altını çizen Mul-T-Lock®, bu konuda yapılması ve yapılmaması gereken noktaları paylaşıyor.

    Hırsızlık her an olabilir ancak evlere yönelik hırsızlıkların büyük orandaki sebebi karmaşık hırsızlık becerileri değil, koruması zayıf ev güvenliğidir. Nitekim istatistikler de mülklere girişin çoğunun kolay bir şekilde eve yürüyen veya görünmeden tırmanan hırsızlar tarafından yapıldığını gösteriyor. Ancak hırsızlardan korunmak için evinizi fazla korunaklı bir kaleye çevirmek zorunda değilsiniz. Zırhlı şövalyeler ve yüksek duvarlar olmadan da evinizi korumanızın mümkün olduğunu belirten yüksek güvenli kilitleme sistemlerinde dünya lideri Mul-T-Lock®, basit ve proaktif önerilerde bulunuyor.

    Yapmamanız Gerekenler

    Evinizde aydınlatılmamış bir yer bırakmayın. Evinizin ön ya da arka tarafındaki karanlık köşeler hırsızlar için büyüleyici bir etki yaratabilir ve bu mantıklıdır. Hırsızların içeri girdiğini görecek kimse olmayacaksa neden tetikte olmaları gereksin ki?

    Anahtarlarınızı sözde gizli yerlere koymayın. Hepimiz, evden çıkarken anahtarı başka birisi için paspasın altına ya da saksının içine koyabiliyoruz. Oysa bu hırsızlar için çok açık bir davettir. Çoğunlukla sizin gizli olduğunu düşündüğünüz yerler düşündüğünüz kadar yaratıcı ve gizli olmayabilir.

    Mektuplarınızı evde yokken posta kutusunda biriktirmeyin. Komşunuza siz evde yokken sizin için mektuplarınızı toplamasını söyleyin. Diğer türlü bu durum, evinizin önünden geçen herkese “Evde değilim!” diye bağırıyormuşsunuz gibi bir etki yaratır.

    Kapınızı kilitlemeden evden ayrılmayın. Evden çıkarken kapıyı kilitlemeyi unutmak oldukça yaygındır ve herkesin başına gelebilir. Ancak hırsızlar kapınızı kilitlemeyi unutmanızı ya da umursamamanızı fırsat bularak evinize girebilir.

    Yapmanız Gerekenler

    İyi bilinen bir kilit markası kullanarak kilidi zorlanmış kapıları ortadan kaldırın. Çoğu hırsız kolay girişleri ya da evleri seçer. Eğer Mul-T-Lock® gibi kopyalanamayan anahtarlarıyla ve maymuncukla açılamayan kilitleriyle tanınan bir kilit seçerseniz, hırsızlar kapınızda bu kilidi gördüğünde evinize girmekten vazgeçerler.

    Anahtarlarınızı kaybetme ya da unutma riskini yok edin. Basit çözümlerin insan kaynaklı riskleri ortadan kaldırdığı açıktır. Sonuçta hepimiz insanız ve bu da demektir ki duygularla, stresle ve “Anahtarlarımı nereye koymuştum?” gibi düşüncelerle başa çıkmamız gerekir. Bunda sorun yok çünkü robot olmayı ve her şeyi doğru yapmayı bekleyemeyiz. İşte bu yüzden, insanlardan kaynaklanan hataları çözmek için teknolojiye başvurabiliriz.

    Mul-T-Lock’un® ENTR® ürünü gibi bir akıllı kilit, anahtar kullanmanızı gerektirmediği için anahtarlarınızın nerede olduğunu düşünmeniz gerekmez. Bununla birlikte kapıyı kilitleyip kilitlemediğinizi akıllı telefonunuzdan görebildiğiniz için bu konudaki endişelerinizi de ortadan kaldırır. Ev güvenliğinizi korumanız çok önemli bir önceliktir ama bu konunun günlük hayattaki aktiviteleriniz arasında bir şekilde uçup gitmesine izin verirsiniz. Neyse ki, daha temkinli olmanız için basit yollar var ve ev güvenliğinizi sağlayacak ekonomik teknolojiler kullanabilirsiniz. Şimdi tek yapmanız gereken onları kullanmaya başlamak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.