DOLAR 32,4877
EURO 34,7039
ALTIN 2471,923
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Solar İstanbul Güneşin yüksek enerjisini yansıttı

    Solar İstanbul Güneşin yüksek enerjisini yansıttı
    14.03.2020
    A+
    A-

    Güneş enerjisi sektörünün temsilcilerini bir araya getiren Solar İstanbul Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme Fuarı ve Konferansı (Solar İstanbul 2020), 11-13 Mart tarihleri arsında İstanbul Kongre Merkezi’nde sektörün tüm paydaşlarını ağırladı ve uluslararası iş anlaşmalarına ev sahipliği yaptı.

    Enerji zekası ile dijital dönüşümün öncüsü İnavitas da Solar İstanbul katılımcıları arasındaydı. İnavitas’ın, “inavitas Plant” ile güneş enerjisi santrallerine sağladığı yüksek verimlilik ve bakım masraflarında sağladığı iyileştirmeler ile ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

    “DAHA VERİMLİ VE DAHA GÜVENLİ BİR SÜREÇ”

    İnavitas CEO’su Alper Terciyanlı, “inavitas olarak yenilenebilir enerji santralleri için “Enerji Zekası Platformu” sunuyoruz. Bu enerji zekası platformu enerjinin anlık yönetimi alanında özelleştirilmiş olduğu için, dağıtım şirketlerinden, yenilenebilir enerji santrallerine, işletmelerden evlere, enerjinin üretildiği, dağıtıldığı ve tüketildiği her alanda kullanılan etkin bir yönetim sunuyor. Türkiye’nin en çok tercih edilen enerji zekası platformu olan inavitas olarak, yenilenebilir enerji santrallerinde, enerji üretimindeki kayıpları önleyip bakım süreçlerini dijitalleştirirken, işletme ve evlerde, gelişmiş veri analitiği ve kontrol araçları ile tüketicilerin enerji tasarrufu yapmasını sağlıyoruz. İnavitas olarak sunduğumuz farklı karar destek sistemleri ve gelişmiş yönetim araçları sayesinde dağıtım şirketleri de şebekelerini ve operasyonlarını daha verimli ve güvenli biçimde sürdürüyorlar.” dedi.

    ENERJİ ÜRETİMİNDE KAYBI ÖNLÜYOR

    Terciyanlı, “Türkiye’de birçok Güneş Enerjisi Santrali (GES) İnavitas Plant’ı kullanıyor. 1.3 GW’tan fazla kurulu güce sahip santral ile Türkiye’de yenilenebilir enerji santrallerinin en çok tercih ettiği enerji zekası platformu İnavitas Plant ile, üretim kayıplarını en aza indiriyor, işletme ve bakım süreçlerini dijitalleştiriyor, gerçek zamanlı izleme ve yönetim sunuyoruz. İnavitas’ın uzman saha ekibi santrallerin tüm ihtiyaçlarına yerinde cevap veriyor.  İnavitas Plant ile yüzde 5 ‘e kadar enerji üretim verimi sağlama ve yüzde 20’ye kadar bakım maliyetlerini azaltma imkanı sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji santralleri, İnavitas Plant ile daha fazla üretiyor, böylece ekonomimize daha fazla katkı sağlanıyor. Süpermarketler, hastaneler, restoranlar, benzinlikler, iş yerleri inavitas ile sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunarken, yenilenebilir enerji santralleri de daha fazla üretimle ekonomimize artı değer sağlıyor. Geliştirdiğimiz akıllı cihazlar ve yapay zeka ürünüyle enerji üretim ve tüketim performansını iyileştirilebiliyoruz. Enerji tüketimini yönetirken, tasarruf da sağlıyoruz” diye ekledi.

    PLATFORM, HAM VERİYİ BİLGİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR

    İnavitas Plant, ile birden çok noktadan ve farklı marka sistemden bilgileri topluyor, birçok veri kaynağını bir noktada birleştiriyor ve ham veriyi bilgiye dönüştürecek analiz araçları ile, GES’lerin izleme ve yönetim süreçlerinde yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Esnekliğin ön planda tutulduğu, izleme ve kontrol yazılımı, marka ve model bağımsız olarak farklı veri kaynaklarından farklı haberleşme veya veri aktarım protokollerini kullanarak birçok veriyi tek bir noktada konsolide etmenizi sağlıyor. Bununla birlikte, İnavitas Plant, GES yatırımcılarının “Ne kadar üretim gerçekleşmeliydi, ne kadar gerçekleşti?” sorusuna çok net bir cevap veriyor.

    Organizasyon komitesinden yapılan açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteğiyle TG Expo Uluslararası Fuarcılık, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü (GÜNDER) ve Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) iş birliğiyle düzenlenen Solar İstanbul 2020, 11-13 Mart’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.