DOLAR 32,5266
EURO 34,736
ALTIN 2489,661
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Solimpeks yapı sektörüyle 41. Yapı Fuarı’nda buluştu

    Solimpeks yapı sektörüyle 41. Yapı Fuarı’nda buluştu
    10.05.2018
    A+
    A-

    Yenilenebilir enerji sektörünün lider şirketlerinden Solimpeks, 8-12 Mayıs tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul 2018’de yapı sektörü profesyonellerine güneş enerjisi alanındaki en yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı. Fuarda Solimpeks’in “pasif ev” görünümünde düzenlenmiş standı da büyük ilgi gördü.

    Solar termal alanında Türkiye’nin en büyük üreticisi Solimpeks, bu yıl 8-12 Mayıs tarihleri arasında 41’incisi düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul 2018’de yapı ve inşaat sektörü profesyonelleriyle buluştu. 20’ye yakın ülkeden ziyaret edilen fuarda, Solimpeks yapı ve inşaat sektörü profesyonellerine en yeni yüksek verimli güneş kolektörleri, yeni yüksek verimli, ERP (Energy Related Products – Enerji İlişkili Ürünler) Yönetmeliği’ne uygun ısı pompalarını, hijyenik boylerleri ve hem elektrik hem de sıcak suyu aynı anda üreten hibrit panellerinin yanı sıra distribütörlüğünü yürüttüğü dünyanın en verimli paneli olan Panasonic HIT panellerini de tanıttı.

    Fuarda Solimpeks’in “pasif ev” görüntüsündeki standı da büyük ilgi gördü. Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi ÇELEBİ, “Fuara böyle bir stantla katılarak enerji ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılayan ve sıfır karbon salınımına sahip evlerin mümkün olduğunca dikkat çekmek istedik. Ziyaretçiler de pasif evimizle yakından ilgilendi. Onlara bir evin, verimli enerji üretebilmesi ve bu enerjiyi en doğru şekilde kullanması için yapılması gerekenleri anlattık. Gelecekte enerji en önemli sorunlarımızdan biri olacak. Ancak kendi enerjinizi verimli bir şekilde üreten ve verimli bir şekilde kullanan bir eve sahipseniz, güneş olduğu sürece sadece siz değil gelecek nesiller de kazanacak. Konutlarımızı pasif enerji evi haline dönüştürmek, çevreye ve gelecek nesillere yapacağımız en büyük iyiliklerden biri olacak. Bu çerçevede doğru tasarlanmış tüm binalarda pasif enerji yaratmak mümkün. Biz bunu 2016 yılında Mardin’de 130 dairelik bir sitede gerçekleştirdik. Bu sitede oturanlar evlerinde hiçbir enerji masrafı oluşturmadan hayatlarına devam ediyorlar. Pasif evlerin sayısını artırmak yatırımcıların bakış açısına, mimarlarımızın cesaretli ve istekli tasarımlarına, doğru ürün seçimine ve tabii ki doğru uygulamaya bağlı” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.