DOLAR 32,6202
EURO 34,8173
ALTIN 2511,888
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sömestre tatilinde genç FEST gezginleri nerede?

    Sömestre tatilinde genç FEST gezginleri nerede?
    05.01.2018
    A+
    A-

    Yeni bir yıla girmenin en güzel yanı, yılbaşı tatilinin hemen ardından sömestre tatilinin gelmesi. Yeni yılı dünyanın dört bir köşesinde karşılayan FEST Gezginleri, sömestre döneminde çocuklarıyla İstanbul’un, Türkiye’nin ve dünyanın güzelliklerini keşfetmeye devam edecek.

    İstanbul’u tanımaktan daha güzel bir karne hediyesi olabilir mi? Bu tatilde genç gezginlerin karne sevincini, onlara İstanbul’u hediye ederek paylaşın. Köşe Bucak Haliç’i gezsinler, İstanbul’daki Mimar Sinan Eserleri’ni tanısınlar, Tarihi Yarımada’da Sultanahmet ve Çevresi’nin katman katman açılan mirasını keşfetsinler, Topkapı Sarayı’nın büyüsüne kapılsınlar, Ayastefanos’un Yeşilköy’e dönüşümünün öyküsünü dinlesinler, günün her saati çehresi değişen Ayasofya’nın gizemini bir gece gezisiyle çözsünler.

    Sömestrede yurtiçi tatili planlayanlar için, minik şehirli gezginlerin toprakla, ağaçlarla, doğayla da bir araya gelebileceği iki keyifli kültür gezimiz var: İlki, Kazdağları’nda Zeytin Hasadı ve Ayvalık. Genç gezginler bu programda Aristo’nun kurduğu felsefe okulu ve Dorik Athena tapınağıyla ünlü Assos antik kenti ile çam ormanları, zeytinlikleri ve eski taş evleriyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Ayvalık’ı gezecek; İda tanrılarından imparatorlara, mitolojiden gerçeğe kutsal zeytinin hikâyesini dinleyecek; ağaçtan sofraya zeytinin ve zeytinyağının yolculuğuna tanık olacak.

    Bir diğer yurtiçi gezimizse yine keyifli bir portakal hasadıyla renklenecek: “Işık ülkesi” Likya’nın kentlerinin keşfedileceği, ateş soluyan dev Kimera, Bellerophontes, Hephiastos ve Yanartaş efsaneleriyle yoğrulmuş Antalya-Elmalı-Finike programımızda genç gezginler için çok özel bir yer daha bulunuyor: Uzun bir hukuk mücadelesi sonunda bu yıl Türkiye’ye iadesi sağlanan Herakles Lahdi ve “yüzyılın definesi” Elmalı Hazinesi’ni barındıran Antalya Arkeoloji Müzesi.

    Tatilde yurtdışı gezilerini tercih edenler için farklı tarih seçenekleriyle iki ayrı programımız öne çıkıyor: İlki heyecanlı rengeyiği ve haski safarileriyle, Kuzey Işıkları’nın keyifli manzaralarıyla dopdolu Lapland; diğeri ise “yeni başlayanlar için Uzakdoğu” dersi niteliğindeki Vietnam-Laos-Kamboçya gezilerimiz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.