DOLAR 32,5853
EURO 34,9132
ALTIN 2423,025
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Şov dünyasının lideri Cirque du Soleil ile eşsiz işbirliği

    Şov dünyasının lideri Cirque du Soleil ile eşsiz işbirliği
    09.11.2017
    A+
    A-

    MSC Cruises’ın Meraviglia sınıfı 4 gemisinde gösterimi yapılmak üzere, eşi benzeri olmayan toplam 8 Cirque du Soleil şovu için işbirliğine gidildi. Bu eşsiz şovlar, 2017 yılında MSC Meraviglia ile başladı ve Meraviglia sınıfı gemilerde 2020’ye dek tamamlanarak, diğer gemilerde de gösterimde olacak.

    DENİZDE EĞLENCEYİ BAŞKA BİR BOYUTA TAŞIYAN VİZYONER YAKLAŞIM

    MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, denizlerde eğlence anlayışını daha üst seviyelere taşıma konusunda önemli bir vizyona sahip. MSC Cruises’un kendisi gibi lider, inovatif partnerler ile çalışmayı prensip edinmesinden dolayı, Cirque du Soleil ile çalışılması bu alanda bir sürpriz niteliği taşımıyor. Bu birlikteliğin başlangıcı 2013 yılına kadar dayanıyor. Bay Vago, mimar De Jorio ve Bay Vago’nun ekibi Cirque du Soleil’in etkinlik ve özel projeler ajansı 45 Degrees yönetimi ile Las Vegas’a giderek, iki eşsiz şovu yerinde izlediler. Bu gelişme sonrası işbirliğinin tohumları atıldı, özel etkinlik salonunun planlanması-yapımına karar verildi ve MSC Meraviglia’da iki eşsiz şov sunulması kararlaştırıldı.

    TAM DÖRT YILLIK EMEK YOĞUN BİR ÇALIŞMA

    2013 yılında işbirliğinin başlamasının ardından, 2015 yılında yapımına başlanan MSC Meraviglia’nın içerisine, bu şovlara özel olarak kullanılmak üzere Carousel Lounge yerleşimi planlandı. 2016 yılında ise yaratıcı bir işbirliğinin sonucu olarak, iki eşsiz şov konsepti yapılmasına karar verildi. 45 Degrees firması Montreal’de şov ekibinin oluşturulması ve çalışmaların başlatılmasını sağladı. Ardından gemi henüz St.Nazaire tersanesinde yapımda iken, performans sanatçıları ve kreatif kadro (yaratıcı ekip) gemiye taşındı. Amaçları, Mayıs ayından önce, provaların gemide sunulacağı salonda yapılmasıydı. Ve ilk şovlarını da 03 Haziran’da Fransa’nın Le Havre limanında, geminin Christening (Suya indirme töreni) töreni esnasındagerçekleştirdiler.

    TOPLAM SEKİZ EŞSİZ ŞOV

    Denizde Cirque du Soleil şovları ilk defa MSC Meraviglia’da başladı. Bu şovlar Cruise sektörü özelinde sadece MSC Cruises misafirleri için sahne alıyor ve sözleşme gereği bu şovları dünyanın başka hiçbir yerinde seyretme imkanı bulunmuyor. Farklı hikaye ve ambiyanslarda olmak üzere, her Meraviglia sınıfı gemisinde iki eşsiz şov düzenleniyor. Her birinin orijinal senaryosu, özel kostümleri ve müzikleri kurgulanıyor. MSC Bellissima gemisinde 2019 yılında sunulmaya başlanacak olan diğer iki özel şov için, çalışmalar sürüyor.

    ÇOK ÖZEL VE NİTELİKLİ SANATÇILARDAN OLUŞAN BİR EKİP

    Tüm performans sanatçıları Cirque du Soleil tarafından özenle seçiliyor. Bazıları geçmişte defalarca Cirque du Soleil şov tecrübesine sahip sanatçılardan oluşuyor. Her biri, özel yeteneklere sahip ve zorlu çalışma koşullarına uyum sağlayabilecek nitelikte kişiler. Tiyatronun samimi ortamını izleyenlere yansıtabilmek adına, son derece disiplinli, dans geçmişi olan ve tiyatro tecrübesine sahip kişiler arasından, özenle seçiliyorlar.

    DENİZLERDE ŞOV DÜELLOSU

    Performans sanatçılarının denizler üzerinde, aynı karada olduğu gibi, her gece üstün ve istikrarlı bir şov seyrettirebilmeleri adına, ciddi anlamda çalışmalar yapılıyor. Şovların her ne kadar belirli bir koreografisi olsa dahi, performans sanatçısının anlık gelişen bir sakatlanması ve zorlanması durumunda senaryolar, oyun esnasında ufak tefek değişikliklere uğrayabiliyor.

    PERFORMANSLARIN TAMAMI CAROUSEL LOUNGE İÇİN PLANLANDI

    Carousel Lounge, şovların en samimi şekilde yapılabilmesi için dizayn edildi. Kreatif ekibin hayal gücünü üst seviyelere taşıyarak, mükemmel ve hatasız şov yapılabilmesi için güzel bir ortam hazırlıyor. Tavan yüksekliği performans sanatçılarının alışkın olduğu seviyenin altında olduğundan, havada yapılan hareketler ve görsellik konusunda farklı çalışmalar yapılıyor. Carousel Lounge teknik donanımı ise :42 metrelik bir LED ekran, dönebilen sahne, asansörler, geri çekilebilir merdivenler gibi performans sanatçılarının işlerini kolaylaştıracak şekilde bir donanıma sahip.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.