DOLAR 32,5254
EURO 34,9015
ALTIN 2439,594
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    STFA’dan Geleceğin İnşaat Mühendislerine Destek Programı

    STFA’dan Geleceğin İnşaat Mühendislerine Destek Programı
    30.05.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin yurt dışına açılan ilk müteahhitlik firması olan ve 80. yılını kutlayan STFA; özel bir program ile geleceğin inşaat mühendislerine destek veriyor. İnşaat Mühendisi yetiştirme, geliştirme, işe alma ve yerleştirme programı olarak tasarlanan “Future Engineers”a ilk yılında, farklı üniversitelerden 517 öğrenci başvurdu. Program “Kariyerini İnşa Et” sloganıyla yola çıkarak, üniversitelerin İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencilerine, STFA desteği ile yeni projeler geliştirme, yurt dışında staj yapma, part- time çalışma ve mezun olduktan sonra kariyer fırsatı sunuyor.

    80. yılını kutlayan STFA Grubu; kurum kültürünün önemli bir parçası olan “öğrendiklerini gelecek nesillere aktarma” ilkesiyle, geleceğin inşaat mühendislerine destek verecek yeni bir proje başlattı. İnşaat Mühendisi yetiştirme, geliştirme, işe alma ve yerleştirme programı Future Engineers, mühendis adaylarına kariyer yolculuklarında önemli fırsatlar sunuyor.

    Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencilerinin belli kriterler dahilinde başvuru yaptığı ve bir seçme-değerlendirme sürecinden geçtiği program, ilk fazında büyük ilgi gördü. İnşaat Mühendisi adaylarına henüz öğrencilik yıllarında, STFA desteği ile yeni projeler geliştirme, yurt dışında staj, mezuniyete kadar part-time çalışma ortamı ve mezun olduktan sonra işe alım fırsatı sunan “Future Engineers” programına ilk yılında farklı üniversitelerden 517 öğrenci başvurdu.

    Seçici Kurul Sunumları Değerlendirdi

    Nisan ayından başlayarak programa başvuran öğrencilerden ilk aşamayı geçen 84 öğrenciyle mülakatlar gerçekleştirildi. Mülakatların ardından belirlenen 26 öğrenci, katıldıkları değerlendirme kampında seçici kurul karşısına çıktılar. Seçici kurul alanında uzman ve projeye gönüllü destek veren isimler; STFA İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şentürk, STFA Temel Araştırma Danışmanı Prof. Dr. Ergün Toğrol, STFA Yatırım Holding CEO’su Yetik Kadri Mert, STFA Yatırım Holding Strateji ve IK Başkanı Berna Öztınaz, STFA İnşaat Grup Başkanı Uğur Koyunoğlu’ndan oluştu. Adaylar belirlenen mesleki kriterler doğrultusunda köprü projesi ve maketi, şantiye sahası planlama gibi alanlarda kurula sunumlar yaptılar, soruları yanıtladılar. Yapılan değerlendirme sonucunda; haziran ayında uygulanmaya başlayacak programa, çeşitli üniversitelerden 9 öğrenci katılmaya hak kazandı. Geleceğin İnşaat Mühendisleri, bu programla, 4. sınıf boyunca STFA’da part-time olarak çalışacak, mezun olduklarında da şirketin o günkü kontenjanları doğrultusunda işe alınma fırsatı yakalayarak kariyer planlamalarında önemli bir adım atmış olacaklar.

    STFA Yatırım Holding Strateji ve IK Başkanı Berna Öztınaz, konuyla ilgili şunları söyledi: “STFA Grubu olarak; kurucularımız Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya’nın; “Öğrendiklerini gelecek nesillere aktarma” vizyonuna, sektörün gelişmesi adına büyük önem ve öncelik veriyoruz. Bu nedenle ülkemizin genç mühendis adaylarına destek vermeyi de bu vizyonun önemli bir parçası olarak görüyoruz. Future Engineers Programı da genç mühendis adaylarına, 80 yılda sektörün adeta okulu olan STFA’da kariyer, yeni projeler geliştirme ve yurt dışı projelerde staj yapma fırsatı sunmak üzere kurgulandı. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda da programı devam ettirerek, bu alanda sürdürülebilir bir katkı sunmak olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.