DOLAR 32,3787
EURO 35,0513
ALTIN 2326,745
BIST 9089,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Studio Vertebra’dan büyük başarı

    Studio Vertebra’dan büyük başarı
    15.08.2017
    A+
    A-

    Studio Vertebra tasarımı Golden Tulip Hotel Sakarya, dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda mimari ve iç mimari projenin katıldığı Leaf Awards 2017’de, “Interior Design/Future” kategorisinde finalist oldu. Zamansız, temiz ve net mimari çizgisiyle Golden Tulip Hotel Sakarya, 17 kategoride 78 projenin finalist ilan edildiği yarışmada, “Interior Design / Future” kategorisinde dünya çapında finale kalan iki projeden biri olma başarısını gösterdi.

    Studio Vertebra tasarımı Golden Tulip Hotel Sakarya, mimarlık dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan Leaf Awards 2017’de, “Interior Design / Future” kategorisinde dünya çapında finale kalan iki projeden biri olarak yarışmaya hak kazandı. Dünyanın farklı ülkelerinden başvuran çok sayıda proje içerisinden toplam 17 kategoride 78 projenin finale kaldığı yarışmanın ödülleri, 21 Eylül 2017 gecesi Londra’da gerçekleşecek olan görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

    Hem mimari, hem de iç mimari projesi Studio Vertebra imzasını taşıyan Golden Tulip Hotel Sakarya zamansız, temiz ve net bir tasarım çizgine sahip, dört yıldızlı bir şehir oteli olarak inşa ediliyor. İç mimari tasarım kararlarının mimari yaklaşımla paralel ele alınmasının avantajı olarak, iç hacim algısının maksimize edildiği projede tasarım kararlarının tümeli, iç ve dış tasarım arasında kesintisiz bir tecrübe oluşturmuş.

    Studio Vertebra, otelin düşük yüksekliklere sahip katlarıyla mücadele etmek adına, yansımalı tavan kaplamalarına yer vermiş ve sarkıt aydınlatma elemanlarından sakınmış. Mimari çizginin net tanımlarına ek olarak otelin lobi, restoran, fuaye gibi ortak alanlarında ekstra bir dokunuşla heyecanı tetiklemek isteyen Studio Vertebra, bu yaklaşımı mekanda mevcut olan taşıyıcı elemanları değerlendirerek elde etmiş. Taşıyıcı elemanları, net arka fon ile zıtlaşan heykelsi formlar olarak tasarlamış. Böylece, söz konusu ‘organik kolonlar’ sıvı akışkanlığında dondurulmuş hissi veren, bakılan her açıda algısı çeşitlenen bir odak noktasına dönüşmüş.

    Peyzaj alanında batan bir bahçe yarığı kurgulayarak, doğal hava ve ışığın fuaye, havuz, toplantı alanları, gym ve spa gibi alanlara ulaştırılmasını sağlayan Studio Vertebra, ışık algısını güçlendirmek için iç duvarlara doğal ışık kaynaklarının izlerini takip eden ve duvar yüzeylerini kaplayan özel sıcak cam ışık kutucukları yerleştirmiş. Böylece tasarımda ‘bodrum’ gibi algılanmayan bir bodrum kat elde edilmiş.

    İnşaat çalışmaları devam eden Golden Tulip Sakarya projesinin 2018 yılı sonlarında tamamlanarak kullanıma açılması bekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.