DOLAR 32,3149
EURO 35,1092
ALTIN 2294,008
BIST 9049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Su altı dünyasının küçük kaşifleri Dünya Su Günü’nde seçilecek

    Su altı dünyasının küçük kaşifleri Dünya Su Günü’nde seçilecek
    21.03.2018
    A+
    A-

    Bayrampaşa Forum AVM içerisinde yer alan SEA LIFE İstanbul, 22 Mart Dünya Su Günü’nde, su altı dünyasının, doğal kaynakların ve bunlar etrafında yaşayan canlıların korunması bilincinde olan çocuklar arasından “Su Altı Kaşifleri”ni seçiyor. Sosyal medya üzerinden düzenlenecek yarışmayla seçilecek olan küçük kaşifler yıl boyunca SEA LIFE İstanbul’un su ve su altı dünyasını koruma projelerinde öncü olacak, SEA LIFE ekibiyle birlikte çalışacak.

    Dünyanın 51 farklı noktasında 40 yılı aşkın bilgi birikimiyle hizmet veren ve en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, 22 Mart Dünya Su Günü’nde tüm canlıların yaşam hakkı olan su ve su altı dünyasının korunmasına dikkati çekiyor. Su altı dünyası ve deniz canlılarının korunması amacıyla tüm dünyada çalışmalar yürüten SEA LIFE, sosyal medya üzerinden düzenleyeceği yarışma ile Türkiye’deki projelerine öncülük edecek “Su Altı Kaşifleri”ni seçiyor. 22 Haziran’da başlayacak olan yarışmada su altı canlılarını korumak için mesajlarını paylaşan 7-12 yaşları arasındaki 10 çocuk, SEA LIFE İstanbul’un doğayı koruma projelerine elçilik ederken, merkezde düzenlenen eğlenceli ve öğretici etkinliklerin de baş davetlisi olacak.

    Yaralı deniz kaplumbağaları SEA LIFE İstanbul’da tedavi görüyor!

    Türkiye’nin ilk ve tek özel, Bakanlık onaylı Deniz Kaplumbağası Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip SEA LIFE İstanbul son olarak, Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı bir şekilde bulunan ve SEA LIFE İstanbul veterinerleri tarafından iki kez ameliyat edilip iyileştirilen Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası Dilek’i kendi doğasına geri bırakmıştı. Global çevre projeleri çerçevesinde ise geçtiğimiz yıl yayınlanan atık suların denize ve okyanuslara verdiği zararı gözler önüne seren Birleşmiş Milletler Raporu’nda balinaların ve deniz kaplumbağalarının midelerinden plastik parçalarının çıktığına dikkat çekilmişti. Dünya Su Günü’nde başlatılan yarışma ile seçilecek kaşifler bundan sonraki kaplumbağaların tedavi süreci ve doğaya salınması projelerine de öncü olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.