DOLAR 32,5575
EURO 34,8481
ALTIN 2434,304
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Su sayaçlarınıza dikkat!

    Su sayaçlarınıza dikkat!

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle su sayaçlarının donma tehlikesine karşı  başkentlileri uyardı.

    Kış aylarıyla birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi en çok su sayaçlarını etkilemeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri, hava ısısının eksilere düşmesi nedeniyle, vatandaşlara su sayaçlarının donarak zarar görebileceği uyarısında bulundu.

    Abonelerin ve apartman yönetimlerinin önlem almaları gerektiğini vurgulayan yetkililer, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çektiler.

    Bilinmeyen yanlışlar, yapılması gerekenler

    Su sayaçları ya da su boruları donan abonelerin sıcak su ve ateşle müdahale etmelerinin yanlış olduğunu belirten ASKİ yetkilileri, bu yöntemlerin su sayaçlarını kullanılamaz hale getirdiğini söylediler.

    Su sayaçlarının bulunduğu yerde hava cereyanına karşı korunması gerektiğinin altını çizen yetkililer, sayaçların açık bölümlerinin cam yünü, bez parçası, talaş ya da boru kılıfı gibi kaplama malzemelerle kapatılmasının daha doğru olduğunu ifade ettiler.

    Alo 153’ü arayın

    Kırık sayaç camlarının vakit kaybetmeden değiştirilmesi gerektiği uyarısında da bulunan ASKİ yetkilileri, sayaçların bulunduğu yerlerin temiz, aydınlık ve rüzgar almayan yerler olmasına özen gösterilmesini istediler.

    Sayaçların donması halinde ise patlayan sayaçlardan akan suyun diğer sayaçların donmasını engellemek için de vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların vakit kaybetmeden durumu ALO 153’ü arayarak bildirmeleri gerektiğine işaret etti.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.