DOLAR 32,3087
EURO 35,0594
ALTIN 2276,159
BIST 8991,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Subaru XV Euro NCAP’te sınıfının en güvenli otomobili seçildi

    Subaru XV Euro NCAP’te sınıfının en güvenli otomobili seçildi
    12.01.2018
    A+
    A-

    Subaru’nun “Dünyanın En Güvenli Otomobil Markası” iddiası, Euro NCAP tarafından 2017’nin kendi segmentlerinin en güvenli otomobillerini açıkladığı listede bir kez daha kanıtlandı. Subaru XV ve Subaru Impreza, “Küçük Aile Otomobilleri” kategorisinin en güvenli otomobilleri seçilerek yeni bir “Güvenlik Ödülü”ne daha ulaştı. Subaru XV ve Subaru Impreza ile marka, kendi Euro NCAP tarihindeki en yüksek yetişkin ve yaya koruması değerlerine de ulaştı.

    Subaru, Euro NCAP’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı 2017’nin kendi kategorilerinde en güvenli otomobilleri listesinde, “En Güvenli Küçük Aile Otomobili” unvanını yeni Subaru XV ve Impreza ikilisi ile kazandı. Subaru XV ve Subaru Impreza modelleri, toplam 4 klasmanın 3’ünde (Yetişkin yolcu koruması, çocuk yolcu koruması ve yaya koruması) kendi kategorilerinde en yüksek puanları toplayarak bu ödüle ulaşırken, EyeSight Önleyici Güvenlik Sistemi kapsamında test edilen Çarpışma Önleyici Frenleme ve Şeritte Kalma Asistanı kategorilerinde başarılarından dolayı özel güvenlik ödülünü de kazandı.

    Subaru XV, yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 94’lük oranı yakalayarak kendi segmentinin en güvenlisi olurken, çocuk yolcu korumasında yüzde 89, yaya korumasından da yüzde 84 orana ulaşarak benzer bir başarıyı yakaladı.

    Euro NCAP yeni otomobil değerlendirme standardına göre çarpışma testlerinden 5 yıldız alan Subaru XV ve Subaru Impreza, Subaru Global Platform’un kullanıldığı ilk seri üretim modeller. Güvenlik ve konfor anlamında yeni standartların belirlenebildiği bu yeni platform sayesinde sadece Euro NCAP gibi Avrupalı kuruluşlardan değil, Japonya’da JNCAP ve Kuzey Amerika’da da IIHS’den özel güvenlik ödüllerini kazanmayı sürdüren Subaru, 2025 yılına kadar üreteceği tüm yeni otomobillerde benzer bir başarıyı hedefliyor.

    Subaru, ilk olarak yeni XV ve Impreza’da kullanılmaya başlanan yeni “Subaru Global Platform” ile birlikte “Dünyanın En Güvenli Otomobil Markası” olmayı hedefliyor. Yeni platform çeşitli motor seçeneklerini üzerinde uygulamaya imkan sağlıyor. Platform üzerinde, konvansiyonel motorlara ek olarak, hibrit, şarj edilebilir hibrit veya yüzde 100 elektrikli dahil olmak üzere her türlü motor tipi kullanılabilecek ve böylece üretim verimliliğinde de artış sağlanacak.

    Subaru, “Confidence in Motion” sloganı ile dünyanın dört bir yanında müşterilerine “Keyifli ve Huzurlu” bir sürüş deneyimi sunuyor. “360 Derece Güvenlik” ilkesiyle temel, aktif, önleyici ve pasif güvenlik teknolojilerini geliştirmeye devam ederek sürücüler ve yolcular için sürüş keyfi ve huzur sağlamaya devam ediyor.

    Euro NCAP’ten 5 yıldız alan yeni Subaru XV’de EyeSight Önleyici Güvenlik Sistemi standart olarak sunuluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.