DOLAR 32,3153
EURO 35,1248
ALTIN 2302,061
BIST 9056,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Süleyman Çetinsaya: 2019, Sektörümüzün satış rakamları açısından bir toparlanma yılı olacaktır

    Süleyman Çetinsaya: 2019, Sektörümüzün satış rakamları açısından bir toparlanma yılı olacaktır
    18.12.2018
    A+
    A-

    Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya;

     2018 yılı bizim için oldukça hareketli geçti. Bu yılda 4 projede toplam 2.534 adet konut teslim ettik.  Teslim ettiğimiz Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Konutları Kale 2 ve ortak girişimle hayata geçirdiğimiz Vadistanbul projemizin son etabı Vadistanbul Park’ta yaşam başladı. Avrupa Konutları Yamanevler ve ortak girişimle gerçekleştirdiğimiz Tema İstanbul projemizin ikinci etabında yer alan Tema İstanbul Bahçe’de de inşa çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

    2018’e inşaat sektörü genelinde baktığımızda ise; döviz kurları ve kredi faiz oranlarındaki dalgalanmaların etkilerini görüyoruz. Kurlardaki dalgalanmalar yerli yatırımcıların bir kısmını bekleme durumuna geçirirken yabancı yatırımcılar nezdinde durum aksine bir seyir izledi. Türkiye’den konut yatırımı yapan yabancıların sayısı geçtiğimiz yıla kıyasla artış gösterdi. Burada tabi ki; yabancı yatırımcılara tanınan vatandaşlık hakkı için minimum yatırım tutarının 250 bin dolara çekilmesinin de büyük etkisi oldu. Sektörümüzün ülkemize döviz girdisi sağlama noktasında oluşturduğu bu katkıdan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Öte yandan KDV oranları ve tapu harçlarında sağlanan indirimlerin olumlu dönüşlerini gördük. Bu tarz teşviklerin devamlılığının olması sektör açısından büyük önem arz ediyor.  Yıl içinde zaman zaman yükselen kredi faiz oranları ise son dönemde düşüş trendine girdi. Bu durum özellikle yerli yatırımcı açısından memnuniyet verici. Yerli satışların da bu gelişme paralelinde artacağını ümit ediyoruz.

    Konut satış verilerine baktığımızda geçtiğimiz yıla kıyasla genelde bir düşüş yaşandı. Bu noktada doğru yerde doğru proje geliştiren firmalarda bu etkinin çok hissedildiğini söyleyemeyiz. Satışına devam ettiğimiz projelerimizde yılı hedeflediğimiz doğrultuda tamamlıyoruz. İçinde bulunduğumuz piyasa ortamına kıyasla memnun edici bir satış grafiği yakaladık.

    Satış rakamlarında her ne kadar düşüş yaşansa da inşaat sektörü 2018’i ekonomimize katkı sağlayarak tamamlayacaktır. 2019 yılının ise ekonomimiz ve sektörümüzün satış rakamları açısından bir toparlanma yılı olacağı kanaatindeyim. Artaş İnşaat olarak yeni yılda Yamanevler projemizin inşa çalışmalarını hızla sürdürürken Avrupa Konutları Arıcılar projemize de başlamayı planlıyoruz. Bununla birlikte Tema İstanbul Bahçe’de inşa çalışmalarımızı tamamlayarak bu projemizi teslim etmeyi planlıyoruz.

    2019 yılının  gerek ekonomimiz, gerekse inşaat sektörü açısından geride bıraktığımız yıla kıyasla çok daha hareketli olacağı aşikar. Artaş İnşaat olarak sektördeki yatırımlarımıza yeni yılda da ara vermeden devam edeceğiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.