DOLAR 32,5053
EURO 34,621
ALTIN 2481,838
BIST 9574,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Süleyman Çetinsaya: Şehirlerimizin yenilenmesini hızlandırmalıyız

    Süleyman Çetinsaya: Şehirlerimizin yenilenmesini hızlandırmalıyız
    27.01.2020
    A+
    A-

    Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı

    Çetinsaya, “Öncelikle merkezi Elazığ olan ve başta Malatya olmak üzere çevre illerde de etkisini gösteren depremde; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülke olarak hepimize geçmiş olsun. Birçok güzelliği içinde barındıran ülkemiz; maalesef Elazığ ve Malatya’da yıkıcı hasara yol açan sarsıntıyla aynı zamanda bir deprem ülkesi olduğumuzu bir kez daha hatırlattı bize.

    Bu gerçek ışığında; depreme hazırlıklı olmak, eski yapıları sağlıklı, kaliteli ve güvenli yapılara dönüştürmek için kentsel dönüşümle yenilenmeliyiz.

    2012 yılında kentsel dönüşüm yasası çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı rakama göre Türkiye’de 20 milyon civarında ortalama yapı stoku bulunuyor ve bu yapıların 7 milyon konuta tekabül eden kısmının yenilenmesi gerekiyor.

    Yasadan sonra geçen süre içinde 5 milyonu aşkın bir nüfusa hitap eden kısımda dönüşüm yapılmış durumda. Tabloya dönüp baktığımızda başarılı bir veriyle karşılaşıyoruz. Ancak bu rakamlar istenen seviyenin altında kalıyor.

    Kapıda bekleyen deprem gerçeğini göz önüne alarak başta riskli yapılar olmak üzere şehirlerimizin yenilenmesini hızlandırmalıyız. Artaş İnşaat olarak, bu noktada üzerimize düşecek her bir görevi memnuniyetle yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.