DOLAR 32,3285
EURO 35,0533
ALTIN 2296,147
BIST 9013,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Süleymannâme Sergisi Ankara Milli Kütüphane’de açıldı

    Süleymannâme Sergisi Ankara Milli Kütüphane’de açıldı
    22.02.2019
    A+
    A-

    Kuveyt Türk Katılım Bankası ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi İstanbul Şubesi işbirliğinde hayata geçirilen TDV KAGEM-Kuveyt Türk Sanat Atölyeleri’nin ilk çalışması olan Süleymannâme Sergisi, Ankara Milli Kütüphane’de sergileniyor.

    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, TDV Mütevelli heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli ve Kuveyt Türk Özel Bankacılık Grup Müdürü Ali Bağatır’ın açılışını yaptığı sergi, 27 Şubat Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek. Minyatür sergisinde, ‘ilk resimli tarihimiz’ vasfına sahip Süleymannâme’deki eserler, orijinaline sadık kalınarak yeniden yorumlandı.

    Kuveyt Türk Katılım Bankası, ‘Değerlerimizle büyüyoruz’ söylemiyle Türkiye’nin sahip olduğu yerel ve milli tüm değerlerin korunması, geliştirilmesi ve yaşatılması gayesiyle sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Kuveyt Türk ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) İstanbul Şubesi’nin işbirliğinde kurulan TDV KAGEM-Kuveyt Türk Sanat Atölyeleri’nin ilk çalışması olan ‘Süleymannâme Sergisi’, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Milli Kütüphane’de sergilenmeye başlandı.

    Serginin 20 Şubat 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilen açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kuveyt Türk yöneticileri, TDV KAGEM yetkilileri, sergide eserleri bulunan sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

    “Geleneğimizi gelecek kuşaklara taşıyoruz”

    Süleymannâme’nin ‘ilk resimli tarihimiz’ vasfına sahip olduğunu hatırlatan Kuveyt Türk Özel Bankacılık Grup Müdürü Ali Bağatır ise “Değerli minyatür sanatçımız Özcan Özcan ve talebeleri, Süleymannâme’deki eserleri orijinaline sadık kalarak KAGEM-Kuveyt Türk Atölyeleri’nde yeniden yorumladılar. Bizlere, bu eserlerin tarihin tozlu sayfalarında kalmaması, hayatın tam da merkezinde olması gerektiğini ve bizlere yol gösterdiğini hatırlattılar. Kendisine ve talebelerine teşekkür ediyoruz. Büyük bir emeğin ürünü olan eserler bir hafta boyunca Milli Kütüphane’de sergilenecek. Tüm Ankaralıları sergimize bekliyoruz” diye konuştu.

    Orijinal eserler yeniden yorumlandı

    Minyatür sanatçısı Özcan Özcan liderliğinde kadın sanatçılar tarafından hazırlanan Süleymannâme Sergisi, klasik murakka üzerine alıntılama ve boyama teknikleri kullanılarak hazırlanan 50 özgün minyatürden oluşuyor. Kanuni Sultan Süleyman’ın sultanlık ve gündelik yaşamının, saray içindeki ve dışındaki hayatının kronolojik şekilde minyatürlerle temsil edildiği Süleymannâme’de, sanatçılar orijinal eserlere sadık kalarak eserleri yeniden yorumladı. Özcan Özcan’ın bir eserinin yer aldığı sergide sanatçılar Arzu Akbulut, Aysel Güleser Ekşi, Ayşe Nur Kapusuz, Emel Demir, Emel Sakarya, Fatoş Borbor, Fikriye Akbulut, Füsun Yılmaz, Gülgün Keser, Hamiyet Leventoğlu, İsmet Gömeç, Neslihan Bulut, Tülay İlkar ve Zeynep Elçi’nin çalışmaları yer alıyor. Sergi, 27 Şubat Çarşamba gününe kadar Ankara Çankaya’daki Milli Kütüphane’de ziyaret edilebilecek.

    Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında

    Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. (Kuveyt Türk), 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan banka; müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji – inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlar ile sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk banka sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir banka tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de üç Ar-Ge merkezine sahip tek banka unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 414 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki banka iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” stratejisi doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler bırakmıştır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.