DOLAR 32,4931
EURO 34,8929
ALTIN 2425,024
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sultanahmet Köftecisi’nden Babıali’ye vefa

    Sultanahmet Köftecisi’nden Babıali’ye vefa
    24.04.2018
    A+
    A-

    Sultanahmet Köftecisi’nin 4. Kuşak patronlarından Timur TezçakınTezçakın: “Bugün bir dünya markası haline gelmemizde katkıları olan gazetecileri unutmadık, unutmayacağız”

    İstanbul’un asırlık lezzet durağı 1920 Sultanahmet Köftecisi, yıllar sonra yeniden Babıali’nin buluşma noktası olacak.

    Sultanahmet Köftecisi’nin 4. Kuşak patronlarından Timur Tezçakın, 1920 yılında kurulan tarihi işletmenin bir dünya markasına dönüşmesinde ailesi kadar, çalışanların ve müşterilerinin de büyük katkılarının olduğunun altını çizdi.

    Sultanahmet’teki tarihi binanın, 98 yıl boyunca çok sayıda ünlü devlet adamını, sanatçıyı, işadamını ve gazeteciyi ağırladığını anımsatan Tezçakın, “Gazete bürolarının Babıali’de bulunduğu dönemlerde hergün onlarca basın mensubunun buluşma noktası olurduk. Onların ziyaretleri, dükkanımızla ilgili yaptıkları haberler, adımızın tüm Türkiye’de, hatta yurtdışında duyulmasına vesile olmuştur” dedi.

    Gazeteci müdavimlerini belirlemek için yoğun bir çalışma başlattıklarını anlatan Timur Tezçakın, “Şeref defterlerimizi, gazete arşivlerini tarıyoruz. Babam Mehmet Tezçakın’ın da çok kapsamlı arşivi var. Dükkanımızın mermer masalarında kimler oturmamış ki. Rahmetli İslam Çupi, Ahmet Kabaklı, Aydın Boysan her zaman dükkanımızın en gözde konuklarıydı. Sık sık dükkanımıza gelen Ara Güler’in, Ali Sami Alkış’ın, Necati Zincirkıran’ın, Emin Çölaşan’ın, övgü dolu yazılarını şeref defterimizde hala gururla saklıyoruz. Daha niceleri bu dükkana geldi, köftemizi tattı, bizlerle muhabbet etti” diye konuştu.

    -Gazeteci müşterilere davet

    Babıali’daki gazete ve ajans bürolarının tamamının taşındığını kaydeden Tezçakın, şunları söyledi:

    “Artık burada olmasalar da biz 1920 Sultanahmet Köftecisi’nin bugün bir dünya markası haline gelmesinde katkıları olan gazetecileri unutmadık, unutmayacağız. 1920 Sultanahmet Köftecisi’ni yeniden Babıali’nin buluşma noktası yapacağız. Basın meslek kuruluşları ile görüşmeler yapıyoruz. Onların uygun göreceği bir günde Babıali’de görev yapmış gazeteci dostlarımızı Sultanahmet’teki merkez dükkanımızda ağırlayacağız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.