DOLAR 32,5361
EURO 34,8926
ALTIN 2437,847
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sultanbeyli’de tapu sorunu tarih oluyor

    Sultanbeyli’de tapu sorunu tarih oluyor
    31.01.2018
    A+
    A-

    İstanbul Sultanbeyli’de halk için büyük bir sorun olan mülkiyet sorunu, artık tarih oluyor. İlçede mülkiyet süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlamış ve ilk etapta tapuların 1 milyon 274 bin metrekare arazi hissesi belediyeye devredilmişti. Sultanbeyli’nin sorunlarını çözmek için çaba harcayan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, 25 Mayıs 2015 tarihinde ilçe tapu müdürlüğünde Sultanbeyli Belediyesi’ne geçen hisse tapuları devralmıştı.

    1,9 milyon metrekare alan

    29 Eylül 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu’ndan ilçeye özel, Kanun Hükmünde Kararname çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 Mayıs 2015 yılında ilçeye gelerek 1 milyon 274 bin metrekare hissenin belediyeye devir törenine katılarak halkın sevincine ortak olmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve başlayan Mehmet Özhaseki Sultanbeyli’nin mülkiyet sürecini çözmek adına önemli çalışmalara imza attı. Bakan Özhaseki döneminde 1 milyon 906 bin metre kare alana ait tapunun kamuya devri gerçekleşti.

    Sultanbeyli’nin 100 yıllık tapu probleminin çözüm aşamasında Sultanbeyli İlçe Tapu Müdürlüğü’nde 920.050 metrekareyi kapsayan hisseli alanın takas işlemi bu süreç içerisinde gerçekleştirildi. Bu süreçte, elinde hisse tapu bulundurup arazide yeri olmayanların toplamda 920 dönümlük alanı Maliye Hazinesi’ne geçmiş oldu. Daha sonra gerçekleştirilecek işlemlerden sonra tapular arazide yeri olan hak sahiplerine verilecek.

    400 dönüm için uzlaşıldı

    920 dönümlük hisseli alanın takas işleminin ardından 400 dönüm alanın daha tapu devri için uzlaşma tutanağı imzalandı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bakanlık üst düzey yetkilileri ve tapu hissedarlarının olduğu toplantıda 400 dönüm daha tapu devri için uzlaşma tutanağı imzalanarak 100 yıllık tapu sorununda sona yaklaşıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.