DOLAR 32,5836
EURO 34,8186
ALTIN 2492,774
BIST 9510,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Suriyeli öğrenciler için koşuyoruz

    Suriyeli öğrenciler için koşuyoruz
    03.11.2017
    A+
    A-

    İnsanlık tarihinin en önemli krizlerinden birine tanık oluyoruz. Savaş ve çatışmaların etkisiyle milyonlarca insan yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalıyor. Suriye’den sadece Türkiye’ye gelen mülteci sayısı İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Haziran 2016 verilerine göre 2.8 milyonu aşmış durumda…

    Göç yolları kilometrelerce irili ufaklı ayak izleri ile dolu. Bu güç günleri aşabilmek için dayanışmak ve çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz.Bir dayanışma örneği olarak Türkiye ve Dünya’nın çeşitli coğrafyalarında, yollarda kilometrelerce koşarak mülteci sorununa yönelik bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.

    Suriye’deki iç savaştan kaçarak gelen göçmenlerin çoğu zorlu yaşam koşullarında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Pek çoğu savaş, göç ve zorlu yaşam koşullarının ortaya çıkardığı ruhsal sorunlar için desteğe ihtiyaç duyuyor.
    Bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için Türkiye genelinde travma ve göç konusunda yetkin ve yeterli donanıma sahip ruh sağlığı çalışana ihtiyaç var. Mültecilere hizmet sunumunda, aynı kültürü ve aynı dili paylaşan Suriyeli hekim, psikolog ve diğer ruh sağlığı uzmanlarına gereksinim çok büyük.

    Suriyeli ve aynı zamanda mülteci olan sağlık çalışanlarının bu konulardaki yetkinliğinin arttırılmasının, pek çok göçmene yarar sağlayacağını biliyoruz.
    Bu nedenle, koşarak Suriyeli hekim ve ruh sağlığı uzmanlarının gereksinim duydukları eğitimi almalarına destek olmayı hayal ediyoruz.Koşarak yaratacağımız farkındalıktan doğacak destekleriniz, onların Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Ruh Sağlığı Yüksek Lisansı veya Sertifika Programlarına “burslu” olarak kayıt yaptırabilmelerini sağlayacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.