DOLAR 32,5588
EURO 34,83
ALTIN 2417,219
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Swatch’un ikonik saatleri MoMA’da sergileniyor

    Swatch’un ikonik saatleri MoMA’da sergileniyor
    11.12.2017
    A+
    A-

    Swatch daima sanatı insanlarla buluşturmayı seven bir marka olmuştur. Çoğu zaman “bilekteki tuval” olarak anılan Swatch, müzelerden çıkarıp saatlerinin kadranlarına yansıttığı sanat eserlerini insanların kelimenin tam anlamıyla taşımasını sağlamıştır. Şimdiyse ilginç bir şekilde üç ikonik Swatch saat, dünyanın en önemli sanat müzelerden birinde sergileniyor. New York Modern Sanatlar Müzesi (MoMA), “Items: Is Fashion Modern?” (Ürünler: Moda Modern mi?) adlı yeni sergisinde geçtiğimiz yüzyılda dünyada derin etki yaratan 111 ürünün geçmişinin, bugününü ve geleceğini keşfe çıkıyor. Babet ayakkabılar, elmaslı bir nişan yüzüğü, kapüşonlu sweatshirt (hoodie), birkaç LBD (küçük siyah elbiseler) ve İsviçreli saat markasının sanatçılarla işbirliği yaptığı üç model dahil beş saati gibi iz bırakmış ürünlerin yer aldığı sergi, 1 Ekim 2017 tarihinde açıldı ve 28 Ocak 2018’e kadar devam ediyor.

    Keith Haring imzalı MILLE PATTES, 1980’li yıllardaki New York’un enerjisini hissettiriyor. LOT OF OF DOTS, İtalyan mimar ve tasarımcı Alessandro Mendini’nin rahat ve telaşsız ruhunu yansıtıyor. SPACE PEOPLE ise Fransız moda tasarımcısı Jean-Charles de Castelbajac’ın yarattığı bir fantezi şeridi olarak göz kamaştırıyor. Markanın imzaları olan bu üç saat, dört ay boyunca MoMA’daki tasarım departmanının kalıcı koleksiyonunun bir parçası olan ikonik JELLY FISH’e eşlik ediyor. İyi gelenekleri sürdürmeyi seven Swatch, sergiden aldığı ilhamla iki özel MoMA edisyonuyla bir kez daha sanatı insanlarla buluşturuyor. MoMA’ya (18 West 54 Street, Manhattan, New York) uğrama zamanı geldi!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.