DOLAR 32,5873
EURO 34,7821
ALTIN 2505,522
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tabanlıoğlu ‘Öte/De/Ki Mimarlık’ sergisiyle Akbank Sanat’ta

    Tabanlıoğlu ‘Öte/De/Ki Mimarlık’ sergisiyle Akbank Sanat’ta
    29.11.2018
    A+
    A-

    Mimarlık ve tasarım yaklaşımını yurtiçinde ve yurtdışındaki kültür sanat etkinlikleriyle ortaya koyan Tabanlıoğlu Mimarlık, Türkiye’de sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren AKBANK SANAT’la önemli bir projeye imza attı.

    Tabanlıoğlu Mimarlık, yine sektörün önemli temsilcilerinden Mimarlar + Han Tümertekinile birlikte çalışmalarını ÖTE/DE/Kİ MİMARLIK Sergisi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Mimarlık dünyasının iki önemli markasını bir araya getiren Akbank Sanat’taki serginin küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve sergi danışmanlığını Luca Molinari üstlendi.

    Sergide, Tabanlıoğlu Mimarlık imzası taşıyan, Dakar Kongre Merkezi odakta olmak kaydıyla, Bodrum Havalimanı, Bodrum Loft, Atatürk Kültür Merkezi, Beyazıt Kütüphanesi, Baksı Kadın İstihdam Merkezi, Lusail Benchmark, Balhambar Kitaplık-Cafe, New York’tan konut örnekleri gibi farklı projelerin çizim, maket, fotoğraf, video, malzeme örnekleri ve mock-up’lar gibi çeşitli enstümanlarla mimari anlatısı yer alıyor.

    Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, “Mimarlık pratiği bir alanı, bir mekânı, o yerin kendi imkanlarından referans alarak, “en iyi” şekilde örtmek ve yaşatmaktır. Yerine ve zamanına bağlı olarak, “İyi”nin içeriği göreceli olarak değişse de yaşamın akışını kolaylaştırmak, mutluluk katmak mimar için ana odak olmalıdır. Leonardo da Vinci’nin yüz yıllar önce söylediği gibi -Sadelik gelişmişliğin nihai safhasıdır-” diye konuştu.

    Murat Tabanlıoğlu ise serginin ana projesi hakkında şunları söyledi: “Tasarımın ilham kaynağı bölgenin tipik coğrafyası ve doğal değerleridir. Senegal’e has Baobab ağaçları, 25 metre veya daha fazla büyüyebilen olağanüstü geniş gövdeleriyle bilinir. Dakar Kongre Merkezi projesini oluşturan farklı işlevlere atanmış bloklar, anıtsal Baobab ağacının korunaklı dalları gibi, tüm mekanları iklim şartlarından ve özellikle direkt güneş ışığından koruyan tek parça bir çatının altında bir araya gelmiştir.”

    ÖTE/DE/Kİ MİMARLIK Sergisi Akbank Sanat’ta 05 Ocak 2019 tarihine kadar görülebilir. AKBANK SANAT salı gününden cumartesi gününe 10.30 – 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sergi ücretsiz olarak gezilmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.