DOLAR 32,5041
EURO 34,6319
ALTIN 2481,14
BIST 9577,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Takeda üst üste dördüncü defa ‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global’ şirketi arasında

    Takeda üst üste dördüncü defa ‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global’ şirketi arasında
    02.02.2019
    A+
    A-

    Japonya merkezli, global, değerlerine bağlı, AR-GE odaklı vizyonuyla biyofarmasötik alanında lider Takeda, dünyanın sürdürebilirlik konusunda en iyi şirketlerinin sıralandığı “Corporate Knights 2019 Global 100 Endeksi’nde” dördüncü defa dünya çapındaki 100 kurum arasında yer aldı.

    Takeda, %1,3’lük dilimde yer alarak, dünyada kurumsal sürdürülebilirliğe sahip en iyi şirketlerden biri oldu. 21 kilit performans göstergesine dayanarak yapılan bu değerlendirmede, Takeda çevre ve çalışan yönetimine verdiği önem, güçlü yönetim yapısı ve proaktif bilgi paylaşımları ile öne çıkıyor.

    İlk defa 2005 yılında hazırlanan endeksin sonuçları, her yıl Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklanıyor.

    Takeda Başkanı ve Ceo’su Christophe Weber, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilirliğe yönelik köklü ve uzun süreli bağlılığımızın bir kez daha tanınmasından dolayı onur duyuyoruz. Hasta odaklı, global, değerlerine bağlı, Ar-Ge odaklı vizyonu olan bir biyofarmasötik şirket ve sorumluluk sahibi bir global kurumsal vatandaş olarak görevimiz, hayat değiştiren ilaçlardan sürdürülebilir değerleri yerleştirmeye kadar uzanmaktadır. Kurumsal Sosyal Sorumluluk faaliyetlerimiz, tüm dünyada insanları iyileştirmek amacıyla, çeşitli kuruluşlarla ortaklık içinde yürüttüğümüz girişimleri kapsamaktadır. Özellikle, hastalıkları önleme, sağlık alanında kapasite oluşturma ve uzun dönemli sorumluluklarımızı gerçekleştirme konusunda adanmış bir bakış açısıyla hareket ediyoruz. Ayrıca, Kurumsal Sosyal Sorumluluğun ötesinde toplum için ekonomik, çevresel ve sosyal değerler oluşturmak ve bu değerleri korumak için sürekli çalışıyoruz. Bu çabalarımızın Corporate Knights tarafından yıllardır takdir edilmesi, daha etkili çalışmalar yapmamızı sürdürmeye teşvik ediyor. “ dedi.

    Global 100 Endeksine ek olarak Takeda, çeşitli Çevresel, Sosyal ve İdari (ESG) Yatırım değerlendirmelerinde yer almaktadır. Uzun süredir Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesinin (UNCG) bir üyesi olarak Takeda’nın sürdürülebilirlikteki köklü geçmişi ve katkıları, Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri (SDGs) gibi uluslararası hedeflere bağlılık göstererek şekillenmektedir.

    *Belirli özelliklere sahip özel bir yatırım grubu veya kategorisi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.