DOLAR 32,5842
EURO 34,7999
ALTIN 2511,389
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Taksim 360 Avrupalılara tanıtılacak

    Taksim 360 Avrupalılara tanıtılacak
    03.05.2017
    A+
    A-

    İstanbul’un göbeğinde Taksim Meydanı’nın hemen dibindeki Tarlabaşı’nın kentsel dönüşüm projesi Taksim 360, Avrupalı yatırımcılarla bir araya geliyor.

    Taksim 360, dev bir kentsel dönüşüm projesi olarak gerçekleştiriliyor. Rotasını Avrupa’ya çeviren Taksim 360, ilk olarak Almanya-Berlin’de 5-8 Mayıs tarihlerinde Türk ve yabancı bireysel & kurumsal yatırımcılarla bir araya gelecek. Yabancıların Türkiye’den konut almak için gerçekleştirdiği yatırım oranının 5 milyar dolara ulaştığı bir dönemde, Taksim gerek konumu, gerekse tarihi dokusu ile en fazla ilgi gören bölgeler arasında yer alıyor.
    Tarlabaşı’nın tarih kokan sokaklarında kültür-sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan Taksim 360, Almanya’dan sonra diğer Avrupa başkentlerini de ziyaret edecek. Taksim 360 önümüzdeki dönemde Londra, Paris, Amsterdam ve Brüksel’de de yatırımcılarla bir araya gelecek.

    GONCA ÖZGÜL: YABANCILAR BU FIRSATI DEĞERLENDİRİR

    Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, Avrupa’ya yapılan bu ziyaretlerin son derece önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Taksim 360, lokasyon avantajı, çok özel tarihi dokusu ve mimari özellikleri ile yerli ve yabancı yatırımcıların her zaman odak noktasında oldu. Şimdi ise yurtdışında yaşayan Türklere ve yabancılara gayrimenkul alımlarında sunulan KDV muafiyeti hakkı tanınması büyük bir fırsat niteliğinde. Ayrıca konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı tanınması gibi kanunların ardından, yurtdışında yaşayan Türklerin ve yabancı yatırımcıların Türkiye emlak sektörüne ilgisi önemli boyutta artış gösterdi. Taksim 360 da bu anlamda kentsel dönüşüme getirdiği farklı boyut ile özellikle yabancı yatırımcılara Türkiye’nin tarihini dokusunu deneyimleme fırsatı sunuyor.” dedi.

    İLK ZİYARET BERLİN’E

    Körfez ülkelerinin Türkiye’ye ilgisinin yoğun olduğuna değinen Özgül, “Amacımız, Avrupalı dostlarımızı da ülkemizdeki başarılı gelişmelerden haberdar etmek ve yeni yatırım fırsatlarının oluşmasını sağlamak. Bu nedenle, projemizi Almanya-Berlin’den başlamak üzere, Avrupa’nın önemli şehirlerinde tanıtacağız. İlk adım olarak 5-8 Mayıs tarihlerinde Berlin’de Titanic Gendarmenmarkt Hotel’de kuracağımız tanıtım ofisimizde Türk ve yabancı hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılarla bir araya geleceğiz.” diye konuştu.

    İLK TESLİMAT BU SENE İÇİNDE

    Şehrin merkezinde, tarih ve sosyal yaşamın iç içe girdiği Taksim 360’ta sınırlı sayıdaki rezidanslar lansmana özel 60 ay sıfır vade fırsatı ile satışa sunuluyor. Stüdyo daireden 4+1’e kadar uzanan farklı üniteler içeren projede ilk teslimler 2017’de yapılacak.

    560 milyon dolar yatırım bedeli olan ve 2007 yılında başlayan projede 20 bin metrekarelik alan üzerindeki 9 adada, rezidans, ofis, konut ve ticari üniteler dahil olmak üzere 952 ünite bulunuyor. Projede tüm ofis ve konutlar için yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetlerin yoğunlaşacağı yaya alanları oluşturuluyor. Taksim360’ın tarihi sokak ve caddelerinde sanat galerileri, dünyaca ünlü global lüks markalar, şık mağazalar ve restoranlarla yaşayan sokak kavramının hayata geçirilmesi hedefleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.