DOLAR 32,5873
EURO 34,7907
ALTIN 2509,091
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Bu sonuç sürpriz olmadı

    Tamer Özyurt: Bu sonuç sürpriz olmadı
    24.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre;Türkiye genelinde konut satışları; 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt “Bu sonuç sürpriz olmadı” dedi.

    TÜİK, eylül ayı konut satış rakamlarına baktığımızda Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 olduğunu görüyoruz. Bu, beklediğimiz bir sonuç… Taksitlerin 2019 yılına ertelenmesini esas alan ve eylül ayı itibariyle başlatılan ‘konutta üçüncü seferberlik kampanyası’nın da etkisiyle satışların önümüzdeki dönemde daha fazla artış göstereceğini öngörüyoruz. Konut, her zaman daha fazla getirisi olan güvenli bir limandır. Bunu bilen yatırımcı günlük hareketlenmelerin sonuçlarına göre değil, konutun güvenli liman olduğu bilinciyle yatırımını sürdürüyor. Bu nedenle bu ivmenin önümüzdeki aylarda da büyüyerek devam etmesini bekliyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.