DOLAR 32,3148
EURO 35,1197
ALTIN 2292,803
BIST 9052,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Esenyurt bölgesi 2018’de de en çok konut satılan ilçe olacak

    Tamer Özyurt: Esenyurt bölgesi 2018’de de en çok konut satılan ilçe olacak
    09.04.2018
    A+
    A-

    En çok konut satışı yapılan ilçe’ ünvanını bu yıl da elinden bırakmayan Esenyurt’un uzun yıllar bu şekilde anılacağını söyleyen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt  “Lokasyonu, ulaşım avantajı uygun fiyatları ve artan değeriyle Esenyurt, 2018’de de en çok konutun satıldığı ilçe olmaya devam edecek.” dedi.

    Türkiye geneline bakıldığında en çok konut satışı yapılan ilçe ünvanını bu yıl da elinden bırakmayan İstanbul’un Esenyurt ilçesi, yatırımcıların en çok rağbet ettiği bölge olarak ön plana çıkıyor. Konut satış trafiğinde yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan Esenyurt’ta her keseye göre konut bulmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, bu ilginin daha uzun yıllar devam edeceğini söyledi.

    Bölgede inşa ettiği projeleriyle Esenyurt-Beylikdüzü hattının şekillenmesinde büyük rol oynayan Özyurt, “Esenyurt, 2017’de en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe oldu. Esenyurt Aralık 2017’yi 3 bin 238 konut satışıyla kapattı. Sene boyunca birinciliği elinden bırakmayarak toplam 39 bin 676 konut el değiştirdi. Araştırmalara baktığımızda İstanbul’da en çok satılık dairenin metrobüse komşu olan ilçelerde başta da Esenyurt’ta arandığını gösteriyor. Esenyurt’ta satılık konutlar 2017 yılının tamamında yüzde 4 arttı. İlçede, 100 metrekare daire fiyatı 175 bin 200 bin TL aralığında olurken, amortisman süresi ise 15 yıl. Tüm bunlar bölgeye ilgiyi artırıyor. Esenyurt, 2018’de de sonraki yıllarda da bu nedenlerden dolayı en çok konut satılan ilçe olarak konuşulmaya devam edecek” dedi.

    Esenyurt’un, TEM ve D-100 bağlantı yollarına yakın konumu nedeniyle değer kazandığını söyleyen Tamer Özyurt, markalı konut projelerinin de etkisini göz ardı etmemek gerektiğinin altını çizdi. Pek çok üniversitenin yerleşkelerinin aynı bölgede yer alması nedeniyle genç nüfusun çekim noktası haline gelen Esenyurt’ta kendilerinin de biten ve yapımı devam eden projeleri olduğuna dikkat çekti. Esenyurt’un son yıllarda en çok mülk alım satımının yapıldığı ilçe olduğunun altını çizen Tamer Özyurt bölgenin avantajlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özyurt “Esenyurt ve yakın çevresinde büyük ölçekli projelerin yer alması, bölgede yaşanan rantın daha da artacağına işaret etmekte, bu durum projelerin yatırım amaçlı talep görmesinin en önemli sebeplerinden bir olarak sayılabilir. Bölgede hali hazırda tamamlanmış ve inşaatı devam eden çok sayıda site projesi bulunuyor. Esenyurt’un planlanan ve yapımı süren ulaşım projelerinin aksında yer alması bakımından da önümüzdeki dönemde gelişim potansiyeli yüksek bir bölge. Kanal İstanbul projesinin güzergah olarak Esenyurt’u içermesi, bölgenin değerini artırıyor. Esenyurt, Üçüncü Havalimanı’na ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılarına olan yakınlığıyla da İstanbul’da gelecek vadediyor. Esenyurt metrosu tamamlandığında Bakırköy-Tüyap arası 40 dakika sürecek. 2019 sonrası gündemde olacak olan Esenyurt-Beylikdüzü-Avcılar raylı sistem hattı tamamlandığında ise 2 semt arası 25 dakikada aşılacak. Yakın çevrelerde yapılan alışveriş merkezi, hastane, okul, özel üniversite yatırımları da bölgenin tercih edilebilirliğini artırıyor. Durum böyle olunca da yatırımcı tercihini Esenyurt’tan kullanıyor. Önümüzdeki 3 ila 5 yıllık periyodla bölgenin rantının artacağını ye projelerin yatırım amaçlı talep görmesinin devam edeceğini söyleyebilirim.” diye konuştu.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.