DOLAR 32,5072
EURO 34,8488
ALTIN 2478,427
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Paket orta gelirli kitleye hitap eden yatırımlar için açılım başlatacak

    Tamer Özyurt: Paket orta gelirli kitleye hitap eden yatırımlar için açılım başlatacak
    01.06.2020
    A+
    A-

     

    Kamu bankalarının açıkladığı destek paketleri içinde birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulmasına yönelik Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkan şunları söyled:

     

     

    “İlk çeyreği yüzde 50’leri aşan satış oranıyla kapatan sektörümüz için yılın 2’nci çeyreği, koronovirüs nedeniyle zorlu bir sürece girmişti. Yatırımcıların bu zorlu dönemde yatırımlarını ötelemeyi tercih etmesi, olağan bir durum haline gelmişti. Haziran itibariyle normalleşme yönünde atılan adımların kısa sürede karşılığını alacağımıza inancımız tam. Bu süreçte hükümetimizin açıkladığı son destek paketi ile biz gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileriyle yatırımcıları çok önemli bir fırsat sunulmuş oldu. İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, hükümetimizden bir destek beklentisi içerisindeydik. Orta gelirli yatırımcıları hedef alan paket, sunduğu 0,64 faiz oranı, 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ile avantajıyla satışlarda hareketlilik yaratacak. Sektörümüzde yine benzeri görülmemiş imkânlarla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu sayede haziran itibariyle bir toparlanma dönemi başlayacak. Paket, sektörümüzde orta gelirli bir kitleyi hedef alan projelerin geliştirilmesi yönünde önemli bir açılım başlatacak. Bu sürecin yansımaları, yılın 3’üncü çeyreğinde hissedilecek.  Öte yandan destek paketini, gayrimenkul ve inşaat sektöründe de satışın yanı sıra yeni yatırımların habercisi olarak görmeliyiz. Koronovirüs sürecinin ardından yeni konut yatırımlarında; geniş, balkonlu, bahçeli, yoğun yeşil alanlı yapıların ağırlığını hissedeceğiz. Daha çok üst gelir grubunu hedef alan bu tür yatırımlar, yeni dönemde orta gelir grubuna da hitap eden bir nitelik kazanacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.