DOLAR 32,5398
EURO 34,988
ALTIN 2428,382
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tamer Özyurt: Rekor kıran satışlar, önümüzdeki ayları da tetikleyecek

    Tamer Özyurt: Rekor kıran satışlar, önümüzdeki ayları da tetikleyecek
    14.07.2020
    A+
    A-

    Açıklanan TÜİK Haziran 2020 satış istatistiklerine göre;Türkiye genelinde konut satışları 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %209,7 artarak 190 bin 12 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 28 bin 799 konut satışı ve %15,2 ile en yüksek paya sahip oldu.

    Türkiye genelinde 2020 Haziran ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %1286,9 artış göstererek 101 bin 504 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %53,4 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 14 bin 767 konut satışı ve %14,5 pay ile ilk sırayı aldı.

    Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkan şu açıklamayı yaptı:

    “Pandemi nedeniyle nisan ve mayıs aylarında gerileyen satışlar, 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme süreci ve hükümetimizin yürürlüğe getirdiği destek paketiyle hızla artışa geçti. Ertelenen yatırımlar için imzalar atılmaya başlandı. Her türlü yatırımcı tarihi bir fırsat olduğunu gördü. TÜİK’in açıkladığı haziran rakamlara göre, satışlarda yaşanan yüzde 209.7’lik rekor artışı, satış yönlü hareketliliğin henüz başlangıcı olarak görüyoruz. Kredili satışlar haziran ayında önceki 2 aya nazaran yüzde 1286.9 oranında artarak, destek paketinin gücünü oluşturdu. Artan taleple haziran ayındaki kredi kullanım oranı, 2019’un tamamını aştı. Satış ofislerinde neredeyse durma noktasına gelen faaliyetler, hız kazandı. Kamu bankalarının sunduğu 0,64 faiz oranı, 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ile avantajı yatırımcı açısından çok ciddi bir fırsat yarattı. Henüz daha yolun başındayız. Satışlardaki hareketlilikle konut geliştiriciler yeniden moral buldu. Artışa geçen satışlar, önümüzdeki aylar için tetikleyici bir etki yaratacak. Bunu satış ofislerimizde giderek artan trafikten çok net okuyabiliyoruz. Haziran ayının ilk günlerinde hız kazanan hareketlilik artarak sürüyor. Yatırımcılarımız telefon ve bireysel ziyaretlerle ofislerimizdeki trafikte 10 kat artış yarattı. Sektörümüzde hem toparlanma hem de canlanma dönemi başladı. Normal şartlarda önce toparlanma, ardından bir canlanma dönemi yaşanırdı. Ama bekleyen talep öyle çok artmıştı ki, sunulan destek paketiyle hızla gün yüzüne çıktı. Orta gelir düzeyini hedefleyen paket, amacını aşarak tüm kesimlerin aksiyon almasına vesile oldu. Satışlardaki hareketlilik, yeni projelerin geliştirilmesi yönünde önemli bir açılım başlattı diyebiliriz. Haziranla birlikte başlayan satışlardaki artış trendinin yılın kalan yarısında da rekor artışlarla etkisi altına almasını bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda giderek artan satış rakamları ile birlikte yeni yatırım projeleri de gündemimizde olacak. Konuta erişimi daha da kolaylaştıran destek paketinin kazanımları hem yüksek satış oranları hem de yeni yatırım projeleri olacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.